ZA 20 MINUTA NA VAŠEM STOLU: Neodoljivo hrskave rolnice sa slaninicom su SAVRŠENSTVO BEZ MANE

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ako nemate ideju šta biste napravili za doručak, večeru ili iznenadni dolazak gostiju, rolnice sa slaninicom i kačkavaljem su idealno rešenje.

Za pripremu vam je potrebno gotovo lisnato testo, tako da će ove rolnice na vašem stolu biti za manje od 30 minuta.

Da biste uživali u ovom ukusnom jelu potrebno vam je 500 grama lisnatog testa, 200 grama kačkavalja i isto toliko slanine, 150 grama krem sira i jedna glavica luka.

Uzmite testo i razvucite ga tako da bude što tanje. Kačkavalj izrendajte, a slaninu i luk sitno iseckajte. Testo premažite krem sirom, a onda ravnomerno rasporedite luk, kačkavalj i slaninicu. Savijte u rolat, pa isecite parčiće debljine oko jedan i po centimetar. Možete ih premazati žumancetom i posuti susamom po želji. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 15 minuta, savetuje stvarukusa.mondo.rs.

Prijatno!

Agroinfo.rs

ZA 20 MINUTA NA VAŠEM STOLU: Neodoljivo hrskave rolnice sa slaninicom su SAVRŠENSTVO BEZ MANE

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede otpočelo je izradu nacrta zakona kojim se uvodi sistem provera celog lanca proizvodnje hrane u zemlji, po principu – od njive do trpeze, kao i sistem kontrola hrane iz uvoza.

Hrana za jaganjce koja je iz Srbije izvezena u Bugarsku, ima 25 puta više aflatoksina od dozvoljenog, objavljeno je na RASFF, portalu EU za oglašavanje nebezbedne hrane.

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета