Agrarni budžet će se ubuduće dogovarati zajedno sa poljoprivrednicima

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Na nedavnom sastanku sa predstavnicima više poljoprivrednih udruženja, kada su ispunjeni njihovi zahtevi, dogovoreno je i da se formira nacionalni savet u kome bi bila poljoprivredna udruženja, a koja bi zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede radila na pripremi agrarnog budžeta, izjavila je resorna ministarka Jelena Tanasković.

"U nacionalnom savetu bi bila sva udruženja i tako bismo imali neophodnu kritičnu grupu koja bi zajedno sa nama kreirala budžet. Svi bi izneli svoje predloge, obrazložili ih i zajedno bi se dogovarali koliko novca možemo da opredelimo za koju namenu", rekla je ona gostujući na TV Pink.

Tanasković je istakla da poljoprivrednike u Srbiji danas najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, napominjući da su dogovorene mere usmerene upravo na prevazilaženje tih problema.

Ona je za danas popodne najavila sastanak sa predstavnicima lanca primarnih proizvođača i prerađivača u mlekarstvu na kome bi trebalo da se razgovara o tome kako da se premoste naredna dva-tri meseca dok ne dođe do opadanja zaliha kod mlekara.

Prema njenim rečima agrarni budžet za ovu godinu će sa najnovijim davanjima, iznositi između 115 i 120 milijardi dinara, što je najviša suma koja je do sada opredeljena za poljoprivredu.

Agrarni budžet će se ubuduće dogovarati zajedno sa poljoprivrednicima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Ove godine je definitivno da kvalitet neće biti izvanredan, objašnjavaju stručnjaci

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета