AGROINFO EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Održan sastanak sa poljoprivrednicima iz udruženja "Stig", ako se zahtev ne ispuni slede NOVE BLOKADE

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Protest Udruženja poljoprivrednika "Stig" koji je bio zakazan za danas, odložen je zbog toga što je MInistarstvo poljoprivrede pristalo da ispuni zahtev po kome će za tonu uree biti potrebno izdvojiti 750 evra, a za naš portal je govorio Goran Lukić, poljoprivrednik iz sela Makce kod Požarevca.

Kako Lukić kaže, predstavnici Udruženja poljoprivrednika "Stig" su se danas sastali sa pomoćnikom ministra poljoprivrede koji je obećao da će postavljeni zahtev biti ispunjen.

- Ja nisam član Udruženja, ali sam član Viber grupe preko koje se informišem o dešavanjima. Prema mojim saznanjima, sklopljen je dogovor za 750 evra po toni đubriva urea. Danas je trebalo zvanično da se sastane pomoćnik ministra sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednika "Stig" i mislim da je taj dogovor postignut, ali samo za poljoprivrednike iz Braničevskog okruga.

Goran Lukić za Agroinfo objašnjava da su poljoprivrednici izašli i sa drugim zahtevima, ali da o ispunjenju istih "nema reči".

- Traženo je smanjenje akciza na dizel gorivo i vraćanje subvencija na nivo iz 2011. ili 2012. godine kada su iznosile 12.000 dinara po hektaru. Za to nažalost nije postignut nikakav dogovor, nema reči da će se ti zahtevi ispuniti.

Predstavnici ovog udruženja ističu da je ovo trenutni prestanak blokada, ali da je vrlo moguće da će se one nastaviti.

- Ovo je trenutni prestanak blokada, dok se zahtevano ne ispuni, rok za to je sedam ili osam dana. Ako se to ne desi, nastavićemo sa blokadama - izjavio je za naš portal Goran Lukić, poljoprivrednik iz sela Makce kod Požarevca.

Agroinfo.rs

AGROINFO EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Održan sastanak sa poljoprivrednicima iz udruženja "Stig", ako se zahtev ne ispuni slede NOVE BLOKADE

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ni nakon devet sati razgovora u Vladi Srbije nema dogovora o otkupnoj ceni suncokreta, ali je postignuta visoka saglasnost o premijama za mleko, kaže resorni ministar Branislav Nedimović.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije utvrdilo je najviše maloprodajne cene derivata nafte za period od 12. avgusta u 15 časova do 19. avgusta, takođe u 15 časova.

Razgovori između predstavnika Ministarstva poljoprivede i poljoprivrednika u Vladi Vojvodine su završeni oko 14.30 časova i to tako da su paori koji već četvrti dan protestuju ispred Banovine i dalje nezadovoljni.

Zbog praznika, nove cene goriva su stigle danas i u narednih nedelju dana ostaju na istom nivou na kom su bile od 15. aprila, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Vlada Srbije će danas na sednici usvojiti novu uredbu o ograničavanju cene naftnih derivata, koja će biti identična postojećoj i važiće do 30.aprila, izjavila je Tanjugu ministarka trgovine Tatjana Matić.

Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da su poljoprivredni proizvođači, nakon najavljenog današnjeg protesta, zbog čestih poziva policije ipak odustali od takvog vida izražavanja nezadovoljstva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета