Akcija pošimljavanja u Vojvodini: Posađeno 2.600 sadnica

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije „Da šume bude više, da se lepše diše!“ nastavljena je ovog vikenda u Vojvodini. Bečej, Bačka Topola i Kljajićevo postali su bogatiji za 2.600 sadnica zahvaljujući novoj akciji SBB fondacije i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

U subotu 4. decembra u zajedničkoj akciji sa pobednicima konkursa „Da šume bude više, da se lepše diše!“, Udruženjem omladine “Start”, posađeno je 1.000 sadnica hrasta lužnjaka, poljskog jasena, bele topole i crne topole u Kljajićevu u blizini Sombora - piše agrosmart.net/.

Bečej je takođe dobio novih 1.000 sadnica zahavaljujući prijavi planinarskog društva “Lesson”, dok je u Bačkoj Topoli, u saradnji sa Ekološkim društvom Arkus, zasađeno 600 sadnica.

U akciji su pored zaposlenih u SBB kompaniji i lokalnih udruženja učestvovali i  volonteri i lokalno stanovništvo.

Sledeći gradovi koje će biti pošumljeni u okviru ove akcije su: Bor 8. decembra, a zatim slede Zrenjanin 11. Pirot 17. i Kikinda 18. decembra.

Akcija pošimljavanja u Vojvodini: Posađeno 2.600 sadnica

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini.

U zaštićenim područjima Kopaonika i Zlatibora više od 22 hektara šume biće posečeno radi izgradnje ili rekonstrukcije ski-staza i ski-liftova.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Javni oglas za davanje prava na gazdovnje lovištima, a pravo na gazdovanje daje se na 10 godina.

Sporazum između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Razvojnog fonda AP Vojvodine, na osnovu kojeg Sekretarijat subvencioniše troškove naknade za obradu kreditnog zahteva i kamate po konkursima Fonda u oblasti turizma, poptisan je danas u Pokrajinskoj vladi.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i izrade projektno tehničke dokumentacije objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs koji će biti otvoren do 18. februara, a odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета