Besplatna obuka za pčelare, voćare i organske proizvodjače sa teritorije Beograda

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Sekretarijat za privredu Grada Beograda u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom, a radi podizanja opšteg znanja iz oblasti pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje, organizuje besplatne obuke za poljoprivredne proizvođače organske proizvodnje, pčelare i voćare sa teritorije grada Beograda.

Kako se navodi u saopštenju iz ovog sekretarijata, obuka za voćare počinje 20. septembra i trajaće tri dana, za organsku proizvodnju počinje 23. septembra i trajaće dva dana, a za pčelare 25. septembra u trajanju od tri dana. Obuke iz oblasti voćarstva i organske proizvodnje će se održati u Velikoj sali Poljoprivrednog fakulteta, Nemanjina 6, Zemun, a iz oblasti pčelarstva u Svečanoj sali Fakulteta.

Po završetku teorijske obuke polaznici će proći testiranje o stečenom znanju, nakon čega će im biti dodeljeni sertifikati. Osnovni ciljevi obuke su stručno osposobljavanje i sticanje veština u oblasti pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na telefon 7157-418, 7157-388, radnim danima od 8 do 15 časova.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Besplatna obuka za pčelare, voćare i organske proizvodjače sa teritorije Beograda

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ nedavno je potvrdio prvi slučaj obolevanja od groznice Zapadnog Nila u Srbiji.

Postoji više od 1.200 sorti lubenica na svetu, međutim nijedna nije toliko tražena a ni skupa kao što je sorta crne lubenice Densuka.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Iako većina, kada se pomene srpska prestonica, pomisli na beton, visoke zgrade, brz život, čak 70 odsto teritorije Beograda je poljopricredno zemljište.

Dom omladine Beograda, početkom marta biće Dom Zdrave Hrane. TESTIVAL- festival testa, testenine i hleba, sada u svom četvrtom izdanju, debitovaće u Domu omladine Beograda, 05. i 06. marta, 2022.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета