Besplatne obuke za voćare, pčelare i organske proizvođače

Foto:Wikipedia

Foto:Wikipedia

Beogradski poljoprivrednici moći će da učestvuju u besplatnim obukama koje organizuje Sekretarijat za privredu u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom

Kurs za voćare počinje 15. juna i trajaće tri dana, proizvođači organske proizvodnje opšte znanje iz svoje oblasti sticaće 18. i 19. juna, dok će pčelari časove imati takođe tri dana, i to sa početkom od 22. juna.

Kada budu savladali teoriju, polaznici će testirati stečeno znanje, a kada to bude gotovo kući će se vratiti sa osvojenim sertifikatima.

Obuke će se, prenosi Beoinfo, održati u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Nemanjinoj 6 u Zemunu, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na brojeve telefona 715-7418 i 715-7388, radnim danima od osam do 15 časova.

Izvor:beoinfo

Besplatne obuke za voćare, pčelare i organske proizvođače

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Iako je Zakon o sredstvima za zaštitu bilja inoviran još u prvom kvartalu 2019. godine, do danas nije započeta obuka poljoprivrednika za pravilan tretman (odložena zbog korone), bez koga ne bi mogli ni da kupuju pesticide, a kamoli da ih primenjuju, objavio je na svom sajtu Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

Poslednjih nekoliko godina pčelarstvo u Jablaničkom okrugu je u usponu. Sve više je i košnica i pčelara koji proizvode uglavnom bagremov med.

Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ nedavno je potvrdio prvi slučaj obolevanja od groznice Zapadnog Nila u Srbiji.

Ubraja se među najlepše ptice Evrope, ali za pčelare je pčelarica (Merops apiaster) koja proždire pčele koje se vraćaju sa paše u košnicu kad im je voljka napunjena nektarom. Jedna ptica može da pojede 150–250 pčela, a kad uzgaja mlade i nekoliko puta više.

Posle četiri izuzetno loše godine, uzgajivači kajsija u Srbiji kažu da je ove godine rod mnogo bolji

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета