Bor subvencioniše nabavku opreme za plastenike

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Grad Bor raspisao je peti javni konkurs za korišćenje sredstava po programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Bor za 2021. godinu. Opredeljeno je milion dinara za subvencionisanje opreme za plastenike.

Podsticajna sredstva u ukupnom iznosu do 1.000.000 dinara mogu da se koriste za kupovinu nove opreme za plastenike za proizvodnju voća, povrća, cveća i rasadničku proizvodnju.

Subvencionisaće se do 60 odsto iznosa vrednosti nabavljene opreme. Maksimalan iznos subvencije po korisniku je do 100.000 dinara.

Subvencije će se isplaćivati po redosledu pristizanja prijava.

Pravo na subvencije imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva sa aktivnim statusom čije se sedište nalazi na teritoriji Grada Bora, pod uslovom da se predmetna investicija koristi na teritroiji Grada Bora.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu raspitati pozivom na brpoj telefona: 030/423 255, lokal 164

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Bor subvencioniše nabavku opreme za plastenike

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета