Cena za kilogram krompira 10 dinara ispod svakog minimuma

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Proizvođači krompira u selu Gornji Banjani kod Gornjeg Milanovca za danas su zakazali protestni skup zbog niske otkupne cene ovog povrća.

 Kilogram krompira košta bednih devet ili deset dinara, a samo proizvodnja košta 13 dinara. Svim proizvođačima je ostalo na desetina tona, nemamo kome ni da ga prodamo čak ni po toj ceni, dok se krompir uvozi iz drugih zemalja. Zakazali smo ovaj skup kako bismo izrazili nezadovoljstvo zbog ove trenutno jako teške situacije za nas - kaže Đorđe Vasović, iz sela Gornji Banjani.

Protestni skup je počeo u 10 sati, a prisustvuju proizvođači iz gornjomilanovačkog kraja. Prošle godine, otkupna cena krompira bila je oko 35 dinara po kilogrmau, a ove godine je čak tri puta manja.

Izvor:biznis.telegraf

Cena za kilogram krompira 10 dinara ispod svakog minimuma

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, domaći krompir je u januaru bio više nego duplo skuplji u odnosu na isti mesec prošle godine, tačnije cena mu je porasla za 118,7 odsto.

Novi model upravljanja otpadom zasnovan na održivom razvoju i cirkularnoj ekonomiji realizovaće se u Gornjem Milanovcu saradnjom lokalnog javno-komunalnog preduzeća sa kompanijom „Novamont“ i JKP „Kontarina“ iz Italije, objavila je PKS.

Usled veoma visokih temperatura tokom leta, rod krompira je prepolovljen.

Nepovoljni uslovi za poljoprivredu pod otvorenim nebom doveli su do toga da je suša ove godine uticala na smanjen prinos krompira, ali je ostvarena cena zadovoljavajuća. Prošle godine je, pak, situacija bila potpuno obrnuta.

Otkup krompira u selima gornjemilanovačke opštine i dalje traje. Nakon prvih kamiona u Gornjim Branetićima, danas su, kako prenosi Glas Zapadne Srbije, na utovar stigli i šleperi u selo Gornji Banjani koji će tone ovog povrća prevesti do lanca Lidl marketa, sa kojima je Ministarstvo poljoprivrede obezbedilo saradnju.

Milenu i Milana život je naterao da prerano odrastu: Umesto želja svojih vršnjaka, maštaju o vadilici za krompir

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета