Cene hrane za životinje porasle 16,2, a semena 13,9 odsto u odnosu na lane

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Republički zavod za statistiku objavio je indekse cena reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi za četvrti kvartal 2020.godine.

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u IV kvartalu 2020. godine, u odnosu na isti kvartal 2019. godine, povećane su za 5,6%, objavio je RZS.
Posmatrano po grupama proizvoda u IV kvartalu 2020. godine, u odnosu na isti kvartal 2019. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Hrana za životinje (16,2%) i Seme (13,9%).
Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u IV kvartalu 2020. godine, u odnosu na III kvartal 2020. godine, u proseku su povećane za 1,1%.
Posmatrano po grupama proizvoda u IV kvartalu 2020. godine, u odnosu na prethodni kvartal, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Mineralna đubriva (3,7%) i Seme (6,3%).

Izvor:agrosmart.net

Cene hrane za životinje porasle 16,2, a semena 13,9 odsto u odnosu na lane

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najava da će se Srbija dugoročno snabdevati azotnim đubrivima iz Irana, mogla bi da predstavlja značajnu šansu za nas. Paralelno sa uvozom đubriva, Srbija bi u Iran izvozila kukuruz i druge žitarice.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi prihvatio je molbu Srpskog predsednika Aleksandra Vučića koja se tiče dugoročnog snabdevanja naše zemlje azotnim đubrivom iz Irana.

Pogledajte neke od najzanimljivijih činjenica o životinjama koje možda niste znali:

Biostimulatori su mikrobiološka đubriva koja se koriste u đubrenju ratarskih kultura i koji pomažu biljkama u njihovom rastu i razvoju. U nastavku teksta saznajte zbog čega su sve korisni i kako je najbolje koristiti ih.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o utvrđivanju Programa monitoringa bezbednosti hrane za životinje za 2021. godinu. U nastavku članka pronađite tekst pravilnika.

Većina životinja vidi svet oko sebe drugačije nego ljudi. One, recimo, ne mogu da razlikuju neke boje kao ljudski rod, ali su zato u nekim drugim segmentima daleko superironije od čoveka. U nastavku teksta saznajte kakav vid imaju pojedine životinjske vrste.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета