Cene poljoprivrednih proizvoda porasle 8,5 odsto za godinu dana

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u decembru 2020. godine, u odnosu na isti mesec 2019. godine, povećane su za 8,5%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Žita (18,6%), Industrijsko bilje (14,8%) i Voće (11,5%).
Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u decembru 2020. godine, u odnosu na novembar 2020. godine, u proseku su povećane za 0,2% Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupi: Voće (7,9%).
Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-decembar 2020. godine, u odnosu na isti period 2019. godine, u proseku su povećane za 4,7%. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-decembar 2020. godine u odnosu na isti period 2019. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (10,2%) i Voće (30,1%).

Izvor:agrosmart.net

Cene poljoprivrednih proizvoda porasle 8,5 odsto za godinu dana

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u februaru 2022. godine, u odnosu na isti mesec 2021. godine, povećane su za 17,9 odsto.

Na području naše zemlje trenutno je u toku proizvodnja rasada paradajza, krastavaca, kupusnjača, paprike i drugog povrća.

Saznaće te ali i naučiti nešto novo i zanimljivo o biljkama koje verovatno niste znali...

Pašteta od povrća, posebno ako je sami pravite, sjajan je izbor za zdrav početak dana i prvi jutarnji obrok.

Deficit folne kiseline je obično posledica nedovoljnih količina u ishrani, posebno u trudnoći i kod hroničnih bolesti. Dnevne potrebe kod žena iznose do 400 mikorgrama, dok su u trudnoći su 2-3 puta veće.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета