Četiri javna poziva za podsticaje u poljoprivredi objavio je Beograd

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Sekretarijat za privredu Grada Beograda objavio javne pozive za podelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva, stočarstva, ali i nabavku traktora i priključnih mašina.

Na ovim konkursima mogu učestvovati fizička lica– nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Podnosilac prijave može da konkuriše za dodelu podsticajnih sredstava samo po osnovu jednog Javnog poziva koji raspisuje Sekretarijat za privredu u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu.

Voćarstvo i povrtarstvo

Po Javnom pozivu za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva za 2021. obezbeđena su sredstva u iznosu 40.000.000,00 dinara. Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku nove opreme posle objavljivanja Javnog poziva i to:
– protivgradna mreža na površini od 0,25 ha do 1 ha
– protivgradna mreža sa sistemom za navodnjavanje „kap po kap“, na površini od 0,25 ha do 1 ha
– plastenik sa sistemom za navodnjavanje „kap po kap“, na površini od 0,05 ha do 0,10 ha
– žičana ograda za ograđivanje višegodišnjih zasada, na površini od 0,25 ha do 5 ha
– oprema za orezivanje voća – električne makaze, sistem za navodnjavanje „kap po kap“, na površini od 0,25 ha do 5 ha
– hidrant sa ili bez merača protoka vode
– sistem za navodnjavanje „kap po kap“ sa hidrantom sa ili bez merača protoka vode na površini od 0,25 ha do 5 ha

Podnosilac prijave može da konkuriše za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku i postavljanje jedne vrste opreme koja je predmet Javnog poziva.

Stočarstvo

Za stočare sa teritorije Grada Beograda po javnom pozivu su obezbeđena sredstva u visini 10.000.000,00 dinara. Podnosilac prijave može da konkuriše za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla stoke (domaćih ili iz uvoza), ili opreme u oblasti stočarstva koja je predmet Javnog poziva. Podnosilac prijave može konkurisati samo po osnovu jednog Javnog poziva koji raspisuje Sekretarijat za privredu u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu. Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku grla stoke i nove opreme nakon objavljivanja Javnog poziva i to:
– jedne kvalitetne steone junice simentalske rase ili holštajn-frizijske rase starosti od 12 do 31 mesec u momentu izdavanja računa o nabavci
– od 10 do 30 kvalitetnih priplodnih ovaca – dviski starosti od 6 do 18 meseci u momentu izdavanja računa o nabavci
– od 10 do 30 kvalitetnih priplodnih koza – dviski starosti od 6 do 18 meseci u momentu izdavanja računa o nabavci
– muzilice i mešalice za pripremu stočne hrane

Pčelarstvo

Za Javni poziv u oblasti pčelarstva na teritoriji grada Beograda za 2021. godinu obezbeđena su sredstva u iznosu od 30.000.000,00 dinara. Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku nove opreme nakon objavljivanja Javnog poziva i to:
– do 20 košnica – maksimalni iznos sredstava do 120.000,00 dinara
– satne osnove do 60 kg – maksimalni iznos sredstava do 70.000,00 dinara
– do dve sms vage – maksimalni iznos sredstava do 64.000,00 dinara
– jedna ručna presa za satne osnove – maksimalni iznos sredstava do 33.000,00 dinara
– jedna sušara za polen – maksimalni iznos sredstava do 48.000,00 dinara
– jedan mlin za šećer – maksimalni iznos sredstava do 44.000,00 dinara
– jedna mešalica za izradu pogača za prihranu pčela – maksimalni iznos sredstava do 96.000,00 dinara
– jedna centrifuga – maksimalni iznos sredstava do 64.000,00 dinara
– jedan otklapač saća – maksimalni iznos sredstava do 96.000,00 dinara
– topionik za vosak- maksimalni iznos sredstava do 65.000,00 dinara

Sredstva za nabavku traktora ili poljoprivrednih priključnih mašina

Za ovu namenu obezbeđena su sredstva u iznosu od 100.000.000,00 dinara. Podnosilac prijave može da konkuriše za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku novog traktora ili jedne ili više različitih poljoprivrednih priključnih mašina koji su predmet Javnog poziva. Podnosilac prijave može konkurisati samo po osnovu jednog Javnog poziva koji raspisuje Sekretarijat za privredu u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu. Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku traktora ili priključnih mašina nakon objavljivanja Javnog poziva.

Više informacija o Javnim pozivima mogu se dobiti upitom na e-mail adresu: privreda@beograd.gov.rs ili pozivom na broj: 011/715-73-69.

 Agroinfo.rs/agrotv.net

Četiri javna poziva za podsticaje u poljoprivredi objavio je Beograd

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Postoje biljne vrste koje treba saditi uz paradajz, koje pored njega dobro uspevaju i koje samom paradajzu pomažu da bude jači i ima bolje i ukusnije plodove. Takođe, postoje i one kulture koje nikako ne treba gajiti uz paradajz.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета