Crna Gora zabranila uvoz svinja iz nekih delova Srbije i Makedonije

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zabranilo je danas, zbog pojave afričke svinjske kuge, uvoz i tranzit pošiljki živih domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od domaćih i divljih svinja iz nekih delova Srbije i iz Severne Makedonije.

Ministarstvo je, na osnovu odluke Vlade u Podgorici objavilo da su na listi krajeva Srbije iz kojih se zabranjuje uvoz Pirotski, Zaječarski, Borski, Braničevski i Podunavski okrug, prenose podgorički mediji.

Zabrana se odnosi i na još nekoliko zemalja, među kojima su Kina, Rusija i Ukrajina.

Agencija za hranu i veterinarstvo Severne Makedonije potvrdila je ranije pojavu afričke svinjske kuge u jednom selu kod Delčeva, gradića u istočnom delu zemlje, prenose tamošnji mediji.

Agroinfo.rs/epoljomagazin

Crna Gora zabranila uvoz svinja iz nekih delova Srbije i Makedonije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Domaća prerađivačka industrija biće pogođena zabranom izvoza svinja, mesa i prerađevina iz dela Srbije u Crnu Goru.

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je listu država iz kojih je zabranjen uvoz i tranzit pošiljki živih domaćih i divljih svinja, njihovog mesa i proizvoda, u cilju sprečavanja svinjske kuge, a na listi je i naša zemlja.

Vlada Republike Srbije usvojila je Odlluku o određivanju poljoprivrednih prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i utvrđivanju iznosa posebne dažbine.

Niža carinska stopa na uvoz kikirikija je rezultat uspešno realizovane inicijative koju su Privredna komora Srbije i njene članice iz konditorske industrije uputile nadležnim ministarstvima poljoprivrede i finansija.

Crnogorska Banka hrane upozorila je da se, s obzirom na broj stanovnika, u odnosu na ostale države bivše Jugoslavije najviše hrane baca u Crnoj Gori.

Poljoprivreda i prehrambena industrija Srbija ostvarili su za šest meseci ove godine ukupnu spoljnotrgovinsku razmenu vrednu gotovo 3,1 milijardu evra što predstavlja povećanje od 11,7 odsto u odnosu na isti period 2020. godine.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета