Crna Gora zabranila uvoz svinja iz nekih delova Srbije i Makedonije

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zabranilo je danas, zbog pojave afričke svinjske kuge, uvoz i tranzit pošiljki živih domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od domaćih i divljih svinja iz nekih delova Srbije i iz Severne Makedonije.

Ministarstvo je, na osnovu odluke Vlade u Podgorici objavilo da su na listi krajeva Srbije iz kojih se zabranjuje uvoz Pirotski, Zaječarski, Borski, Braničevski i Podunavski okrug, prenose podgorički mediji.

Zabrana se odnosi i na još nekoliko zemalja, među kojima su Kina, Rusija i Ukrajina.

Agencija za hranu i veterinarstvo Severne Makedonije potvrdila je ranije pojavu afričke svinjske kuge u jednom selu kod Delčeva, gradića u istočnom delu zemlje, prenose tamošnji mediji.

Agroinfo.rs/epoljomagazin

Crna Gora zabranila uvoz svinja iz nekih delova Srbije i Makedonije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Nedavno su proizvođači u Poljskoj kada su u znak revolta ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede istovarili šlepere ovog voća UPOZORILI SU.

Zalihe brašna u Crnoj Gori procenjuju se na deset do 15 dana, a ukoliko naša zemlja ne ukine zabranu do kraja sedmice, brašno i pšenica uvoziće se sa drugih tržišta po znatno višim cenama. Na kraju, ovo ponovo može biti razlog poskupljenja pekarskih proizvoda.

Trenutna kriza u Ukrajini se odražava na ceo svet i ugrožava globalno snabdevanje hranom.

Domaća prerađivačka industrija biće pogođena zabranom izvoza svinja, mesa i prerađevina iz dela Srbije u Crnu Goru.

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je listu država iz kojih je zabranjen uvoz i tranzit pošiljki živih domaćih i divljih svinja, njihovog mesa i proizvoda, u cilju sprečavanja svinjske kuge, a na listi je i naša zemlja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета