Grad Beograd je raspisao javni poziv za pomoć pri kupovini seoskih kuća za interno raseljena lica

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Grad Beograd je raspisao javni poziv za pomoć pri kupovini seoskih kuća za interno raseljena lica koja imaju prijavljeno boravište, odnosno prebivalište na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Kako se precizira, javni poziv za podnošenje prijava interno raseljenih lica kojima je neophodna pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, objavljen je 1. oktobra.

Dodatna pomoć namenjena je za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, u cilju stvaranja ili poboljšanja uslova stanovanja, interno raseljenih lica koja imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji grada Beograd.

Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije realizuje kupovinu najmanje sedam seoskih kuća sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, te obezbeđuje dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti.

Pomoć se odnosi na interno raseljena lica dok su u raseljeništvu i koja imaju prijavljeno boravište, odnosno prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana pre objave javnog poziva, a da pritom nemaju rešeno stambeno pitanje.

 Vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1.500.000 dinara (1.300.000 dinara namenjeno je za otkup seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, a 200.000 dinara za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje) u cilju stvaranja i poboljšanja njihovih uslova stanovanja – precizirala je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Rok za prijavu na javni poziv za dodelu navedene pomoći je 31. oktobar 2020. godine, a sve informacije se mogu dobiti na kontakt telefone: 011/3344-625 i 011/3309-750.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u periodu od 2014. do 2019. godine zbrinuo ukupno 227 interno raseljenih porodica i 956 izbegličkih porodica, a do kraja 2020. godine će putem dodele paketa građevinskog materijala i otkupa seoskih kuća sa okućnicom biti zbrinuto još najmanje 40 porodica izbeglica i interno raseljenih lica – podsetila je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da Grad, u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama, kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih porodica sa Kosova i Metohije.

– U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i dalje nastaviti da raspisivanjem javnih konkursa pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija – istakla je Nataša Stanisavljević.

Izvor:agrosmart.net

Grad Beograd je raspisao javni poziv za pomoć pri kupovini seoskih kuća za interno raseljena lica

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od početka godine 260 seoskih kuća sa okućnicom dobilo je nove stanare, a među današnjim dobitnicima je 80 parova, 16 samohranih roditelja i 55 pojedinaca.

Više udruženja proizvođača mleka iz različitih delova Srbije, zatražilo je od Vlade Srbije, Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoporivredu i ministarke Jelene Tanasković, da hitno usvoje njihove zahteve i preduzmu mere za spasavanje domaćih farmi krava.

Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ nedavno je potvrdio prvi slučaj obolevanja od groznice Zapadnog Nila u Srbiji.

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je prilikom posete Svilajncu da se radi na novom programu pomoći zadrugama vrednom pola milijarde dinara, koji počinje od jeseni.

Iako većina, kada se pomene srpska prestonica, pomisli na beton, visoke zgrade, brz život, čak 70 odsto teritorije Beograda je poljopricredno zemljište.

Dom omladine Beograda, početkom marta biće Dom Zdrave Hrane. TESTIVAL- festival testa, testenine i hleba, sada u svom četvrtom izdanju, debitovaće u Domu omladine Beograda, 05. i 06. marta, 2022.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета