Investicija vredna 2,5 miliona evra: U Vojvodini će se navodnjavati 110.000 hektara poljoprivrednih površina

Foto: vojvodina.gov.rs

Foto: vojvodina.gov.rs

Izgradnja nove crpne stanice "Stari Banovci" sa potisnim cevovodom, u opštini Stara Pazova služiće za potrebe Ističnog Srema, a investicija je vredna 2,5 miliona evra.

U toku je izgradnja druge faze koja je finansirana iz Abu Dabi razvojnog fonda, a radove je obišao Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Ovo je veliki projekat koji se sprovodi na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a kojim je iz Abu Dabi razvojnog fonda obezbeđeno 100 miliona dolara za izgradnju sistema za navodnjavanje. Zahvaljujući tome, u kontinuitetu od 2016. godine, radimo na njihovoj izgradnji i u proteklom periodu smo realizovali 11 projekata kada je reč o regionalnim sistemima za navodnjavanje i o takozvanim dvonamenskim sistemima. Ovo su radovi koji godinama nisu izvođeni, a mi ćemo zahvaljujući ovom programu uspeti da na 37 lokacija obezbedimo pristup vodi koja je od ogromnog značaja za poljoprivredne proizvođače – rekao je Mirović.

Druga faza izgradnje sistema za navodnjavanje u Vojvodini, finansirana iz ovog programa, obuhvata 10 projekata čija je realizacija u toku, a prema Mirovićevim rečima, priprema se novih 14 projekata, za koje se očekuje projektna dokumentacija do kraja ove godine.

– To je izuzetno važno za Vojvodinu jer ćemo uspeti da u odnosu na ukupan iznos koji je bio na raspolaganju u okviru ovog programa, povučemo 60 miliona dolara, i da pomoću investicija koje se izvode u koordinaciji sa “Vodama Vojvodine” dovedemo vodu do 110.000 hektara poljoprivrednih površina i time gazdinstvima i proizvođačima omogućimo kvalitetniji rod – izjavio je Mirović.

On je najavio da će u budžetu za 2022. godinu Pokrajinska vlada obezbediti znatno veća sredstva za rekonstrukciju i održavanje kanalske mreže.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Investicija vredna 2,5 miliona evra: U Vojvodini će se navodnjavati 110.000 hektara poljoprivrednih površina

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini, za šta je izdvojeno 200 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2022. godini u iznosu od 100 miliona dinara bespovratno.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета