Ispaljeno čak 983 rakete, apsolutni rekord do sada!

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Juče ispaljeno čak 983 rakete što je apsolutni rekord do sada

Samo u toku jučerašnjeg dana sa 243 lansirna centra je ispaljeno čak 983 rakete što predstavlja apsolutni rekord do sada, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako bi obezbedili maksimalnu moguću zaštitu kako voćarskih zasada i useva uopšte, tako i druge imovine, samo za ovu godinu je obezbeđeno 17.000 raketa, iako je optimalan broj za naše potrebe daleko manji i iznosi oko 12.000.

Rekord u broju ispaljenih raketa postignut je samo zahvaljujući novim automatskim lansirnim stanicama koje su još prošle godine raspoređene u okviru Radarskog centra Valjevo.

Novom automatizovanom sistemu potrebno je svega 20 sekundi da ispali rakete i može da gađa do 16 ciljeva.

Ove godine počinje i izgradnja potpuno novih automatskih sistema na radarskom centru Užice i Radarskom centru Bukulja čime će se zaštiti i druge dve najkritičnije tačke u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Ispaljeno čak 983 rakete, apsolutni rekord do sada!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Gde i kako nastaje padavina za koju kažemo da je nepogoda jer nanosi velike štete poljoprivredi?

Na području Srbije usevi paprike iz semena se nalaze u fazi razvoja listova, a usevi paprike iz rasada u fazi razvoja sporednih stabala i cvetanja, saopšteno je iz Prognozno-izveštajne službe zaštite bilja

Tokom velikih vrućina, mnogim veterinarskim ambulantama javljaju se vlasnici čiji su kućni ljubimci dobili toplotni udar.

U sredu popodne olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je delove opštine Topola kada je zasadima naneta velika šteta.

Pokret Ekološki ustanak saopštio je da će novi protest protiv kompanije “Rio Tinto” i iskopavanja litijuma u Srbiji biti održan u subotu, 18. decembra u 14 sati ispred Vlade Srbije

Proces pravljenja rakije je složen, a jedan od bitnih koraka je određivanje jačine krajnjeg proizvoda i prilagođavanje sopstvenom ukusu i afinitetima.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета