Krivična prijava protiv investitora male hidroelektrane zbog isušivanja reke Gokčanice

Foto: rts.rs

Foto: rts.rs

Inicijativa 'Pravo na vodu' podnela je krivičnu prijavu protiv preduzeća 'Studenicaelektro' iz Kraljeva, investitora male hidroelektrane (MHE) 'Jelići' zbog isušivanja reke Gokčanice u kraljevačkoj opštini.

Prema rečima ove inicijative, investitor male hidroelektrane 'Jelići' u Gokčanici nemarom je isušio rečno korito i riblje staze ispod MHE .

U prijavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu navodi se da je sva voda iz reke upotrebljena za proizvodnju električne energije, dok su korito ispod MHE i riblje staze ostavljeni da potpuno presuše.

Uz prijavu protiv investitora dostavljene su i fotografije sa terena -"Riblja staza, osim što je potpuno suva, bila je blokirana kamenjem, čime je onemogućeno da riba prolazi kroz nju" navodi iz Inicijative u prijavi i dodaju da je takvo stanje posledica nepoštovanja odredbi na koje se investitor obavezao pre izgradnje MHE.

Agroinfo.rs/rts.rs

Krivična prijava protiv investitora male hidroelektrane zbog isušivanja reke Gokčanice

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sadnjom na najpoznatijoj zelenoj oazi nadomak Kraljeva, brdu Ćava, završen je drugi ciklus pošumljavanja u akciji "Zasadi drvo".

ugoistočni deo Jelice, ispresecan talasastim padinama i brdovitim krajevima okoline Kraljeva, raspolaže izvanrednim potencijalima za razvoj mnogih poljoprivrednih grana, pre svega voćarstva i stočarstva.

U centralnom delu Srbije ovaj grad sa 74 registrovanih seoskih domaćinstava na ušću Ibra u Zapadnu Moravu, srednjovekovnim manastirima Studenica, Žiča, Gradac i gradom Magličem, sa banjskim lečilištima Mataruškom i Bogutovačkom banjom je pravi raj za odmor

Na raspolaganju je 25 miliona dinara koji će se poljoprivrednicima iz kraljevačkog područja deliti prema kriterijumima novog Pravilnika

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета