LIDL POVLAČI PROIZVODE: Bakterija pronađena u ribljim filetima naročito opasna za trudnice!

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Kompanija Lidl saopštila je da će iz upotrebe povući pojedine riblje proizvode zbog prisustva određenih bakterija.

Savezni nemački ured za zaštitu potrošača u subotu je obavestio potrošače o povlačenju proizvoda „Nautica Edle Matjesfilets Nordische Art“ (256 grama), „Nautica Edle Matjesfilets s crvenim lukom” (236 grama) i Nautica Edle Matjesfilets s vrtnim biljem“ (225 grama), piše Glas javnosti.

Reč je o ribljim filetima proizvođača Hanseatic Delifood GmbH s datumom isteka roka 07. decembar 2021., i serijskim brojem L212451.

Proizvodi se povlače iz trgovina Lidla u nemačkim saveznim zemljama Hesen, Baden-Wirtemberg, Berlin, Brandenburg, Meklenburg-Zapadno Pomorje, Severna Rajna-Vestfalija, Falačko Porajnje, Sarland i Saska.

U proizvodima je otkrivena bakterija Listeria monocytogenes koja dovodi do pojave listerioze.

Iz Lidla upozoravaju kako je bakterija posebno opasna za trudnice.

Agroinfo.rs

LIDL POVLAČI PROIZVODE: Bakterija pronađena u ribljim filetima naročito opasna za trudnice!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Borovnice su toliko blagotvorne, da zaslužuju mesto u ishrani čak i kada su van sezone. Da biste uživali u njima tokom svih 12 meseci u godini, možete da zamrznete sveže ili da kupite već smrznute bez dodanih sastojaka

Dijeta koja je razvijena za regulisanje visokog pritiska, masnoće i šećera u krvi već godinama važi za jednu od najzdravijih i preporučuje se i ljudima koji jednostavno žele da smršaju bez velikih promena u načinu ishrane.

Mnogo je recepata za zdrave smutije i napitke koji nam daju snagu i vitalnost, a čuvena glumica Žaklin Smit, zvezda "Čarlijevih anđela" je otkrila recept za svoj "čarobni napitak".

Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.

Poznato je da se lekovi ne uzimaju sa alkoholom, ali treba znati i sa kojim bezalkoholnim napicima nikada ne treba koristiti medikamente.

Ukoliko vam je rok trajanja nekih namirnica istekao, to ne znači da su automatski neupotrebljive i opasne po zdravlje. Evo spiska proizvoda koje možete koristiti i nakon isteka naznačenog datuma.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета