Ljig raspisao poziv za podsticaje poljoprivredi, koje su pogodnosti za one koji prvi konkurišu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Opština Ljig, je na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za 2021. godinu, raspisala Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi.

Novac će se dodeljivati za sledeće namene:
– Regres za reproduktivni material (veštačko osemenjavanje) -1.500,00 dinara standardnim semenom i do 5.000,00 dinara elitnim semenom,
– Nabavka kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa: goveda, ovaca i koza – 50% od vrednosti priplodnog grla goveda a maksimalno do 60.000,00. Za prvih pet korisnika po redosledu podnošenja, koji imaju najmanje 10 muznih krava maksimalni iznos podsticaja je 300.000,00 dinara.
– Nabavka kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa – 50% od vrednosti umatičene ovce, a maksimalno do 6.000,00. Za prvih deset korisnika po redosledu podnošenja, koji imaju najmanje do 30 grla maksimalni iznos podsticaja je 120.000,00, a za ostale korisnike je 30.000,00 dinara.
– Podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze – 35% vrednosti prihvatljivih troškova investicije, bez PDV-a. Minimalni iznos po korisniku je 10.000,00 a maksimalni je 100.000,00 dinara.

Javni poziv ostaje otvoren sve do utroška planiranih sredstava a najkasnije do 27. decembra 2021. godine.

Sve informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti u prostorijama Opštinske uprave opštine Ljig ili putem telefona 014/3445-107 lok. 110.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Ljig raspisao poziv za podsticaje poljoprivredi, koje su pogodnosti za one koji prvi konkurišu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Mokra Gora je proglašena za najbolje turističko selo na svetu na jučerašnjem zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO).

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je pozvalo proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna iz robnih rezervi države po subvencionisanoj ceni od 33 dinara za kilogram sa uključenim PDV-om

Zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resusra u 2021. godini podnose do 6. decembra 2021. godine, a javni poziv je od strane Uprave za agrarna plaćanja objavljen 15. novembra.

Konačna rang lista zahteva za IPARD podsticaje u Šestom javnom pozivu za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava je objavljena, a projekti će biti odobaravani nakon administrativne i terenske kontrole ispunjenosti uslova.

Opština Golubac je raspisala javni poziv za dodelu subvencija za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, a za ovu namenu je ukupno opredeljeno 2.145.000 dinara.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета