Malinari za poklon letovanje u Grčkoj mogu se javiti Asocijaciji malinara Srbije

Pixabay.free

Pixabay.free

Predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović, najavio je za sledeću godinu duplo višu cenu otkupa malina jer je situacija na svetskom tržištu veoma loša. Maline nema dovoljno, a ovogdišnja suša prepolovila je rod.

Radović je najavio nove vidove podrške Ministarstva poljoprivrede među kojima je i podsticaj od devedest odsto za nabavku kvalitetnog sadnog materijala.

U saradnji sa resornim ministarstvom Asocijacija malinara obezbedila je besplatno letovanje za proizvođače, ovaj put biće ih pedeset.

Zainteresovani malinari za poklon letovanje u Grčkoj mogu se javiti Asocijaciji malinara Srbije.

agroinfo.rs/agrosmart.net

Malinari za poklon letovanje u Grčkoj mogu se javiti Asocijaciji malinara Srbije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Maslinovo ulje je poskupelo zbog velike suše od prošle godine u Španiji, gde se proizvodi oko 40 odsto maslinovog ulja

Po proizvodnji maline Srbija je u 2022. godini ostvarila treće mesto na globalnom nivou, odmah iza Rusije i Meksika.

Pšenicu i druge useve ugrožava trenutni nedostatak vlage što usporava rast biljaka, ali iz Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije kažu da stanje još uvek nije alarmantno.

Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije proizvodjača malina i kupina u Srbiji izjavio je da je to voće u lošem stanju zbog stalnih promena vremena i da se očekuje cena od 600 do 800 dinara za kilogram.

Proizvođači malina se nadaju da će cena za kilogram ove godine biti najmanje 600 dinara, dok se očekuje da poskupe i dnevnice berača "crvenog zlata".

Stručnjaci smatraju da ovogodišnji rodni potencijal maline nažalost nije obećavajući, a usled toga i poskupljenja inputa, cena "crvenog zlata" može dodatno porasti.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета