Masovno trovanje ptica kod Bačkog Petrovca

Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Društvo za zaštitu i i proučavanje ptica Srbije objavilo je na svom fejsbuk profilu uznemirujuću vest da je u blizini Bačkog Petrovca ustanovljeno trovanje ptica, a pronađeni su leševi jednog orla belorepana, šest mišara, tri eje močvarice i četiri gavrana.

- Izvinjavamo se pticama što u ljudskim zajednicama žive zli, podmukli, neprosvećeni. Umorni smo od slanja apela i prijava, od pozivanja institucija i vršenja pritiska na njih da najbolje moguće urade posao ne bi li zlo dobilo ime i prezime, a nakon toga i zakonom predviđenu kaznu“, navode iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Oni dodaju da će najteže biti dočarati deci kako su nekada nebom letele ptice.

- Kada se za par godina budete pitali gde su nestale ptice i zašto je utihnuo poj, setite se da je sve moglo i moralo da bude drugačije. Najteže će biti dočarati deci kako su nekada nebom iznad Srbije ponosno leteli orlovi koje nismo od zla umeli sačuvati", zaključuju iz udruženja.

Agroinfo.rs/nova.rs

Masovno trovanje ptica kod Bačkog Petrovca

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ornitolozi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pronašli su u banatskom Potisju dva nova gnezda orlova krstaša, kako je navedeno, najređe ptice u Srbiji, koja je zakonom zaštićena.

U srpskom jeziku postoje mnoge nedoumice, a jedna od njih je upravo ova. Mnoge imenice uglavnom imamo prilike da čujemo samo u muškom rodu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета