Meštani Vognja protiv farme svinja: Upozoravaju na ekološku katastrofu

pixabay.free

pixabay.free

Da li je u Rumi na pomolu ekološka katastrofa, na šta upozoravaju meštani obliženjeg Vognja? Ispuštanje osoke sa farme svinja uznemirilo je građane, koji su danas organizovali protest ispred farme i zatražili pomoć nadležnih. Najavili su i nova okupljanja dok se problem ne reši.

Meštanima Vognja je „prekipelo“ zbog problema koje godinama imaju sa farmom svinja koja se nalazi nedaleko od Šašinačke ulice u tom selu. Dvočasovnim protestom ispred farme poslali su poruku vlasniku da ovako dalje ne može.

Kap je prelila čašu prošlog petka kada je došlo do ispuštanja osoke na okolne oranice. Osoka se razlila na zemljište, seljaci ne mogu da priđu njivama, a vlasnik u telefonskom razgovoru kaže da je do toga došlo slučajno, obećava i ugradnju separatora kako se problem više ne bi ponavljao.

Neverovatno da neko čiji se godišnji prihodi mere milionima evra, kaže da su finanasije problem, smatraju poljoprivrednici u Vognju i traže garancije za dato obećanje.

Prethodno su meštani, problem prijavili i Opštini Ruma. Na teren su tada poslate nadležne inspekcije kako bi se podnela prijava protiv izvršioca dela. Ako se problem u međuvremenu ne reši, novi protest biće idućeg petka, najavili su organizatori.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Meštani Vognja protiv farme svinja: Upozoravaju na ekološku katastrofu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema predlogu, stočari će morati da plaćaju emisije gasova koji potiču sa njihovih farmi od 2025. godine

U planu je da se u opštini Lebane napravi regionalni edukativni Centar za obnovu, razvoj i digitalizaciju stočarstva, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, ističući da je to važno za ceo taj kraj zemlje.

Kozarstvo je u punom uzletu, potražnja za kozama je velika, posebno za kvalitetnim priplodnim grlima.

Priča koja dolazi iz Engleske sa farme koza "Cronkshaw Fold" mogla bi da da odgovor na pitanje kako maksimalno iskoristiti poljoprivredno gazdinstvo. Otkako ga je 2016. godine Dot MekKarti preuzela od svoje majke, njime posluje potpuno održivo.

Organska hrana se više ne smatra trendom koji će proći zajedno sa drugim vrstama dijeta već je postala puno više.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета