U planu izgradnja regionalnog edukativnog centra za stočarstvo u Lebanu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

U planu je da se u opštini Lebane napravi regionalni edukativni Centar za obnovu, razvoj i digitalizaciju stočarstva, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, ističući da je to važno za ceo taj kraj zemlje.

– Tu se oslanjamo na domaće investitore, na mlade ljude koji su pokrenuli digitalnu farmu svinja koja je jedna od najnaprednijih u Srbiji, moguće i jedina takva u našoj zemlji – rekla je u novinarima u opštini Bojnik premijerka, koja je prethodno u opštini Lebane posetila farmu Mak.

Navela je da je s vlasnicima farme razgovarala šta dodatno može zajednički da se uradi kako bi se unapredilo njihovo poslovanje, ali i čitav Jablanički okrug.

Agroinfo.rs//agrosmart.net

U planu izgradnja regionalnog edukativnog centra za stočarstvo u Lebanu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema predlogu, stočari će morati da plaćaju emisije gasova koji potiču sa njihovih farmi od 2025. godine

Da li je u Rumi na pomolu ekološka katastrofa, na šta upozoravaju meštani obliženjeg Vognja? Ispuštanje osoke sa farme svinja uznemirilo je građane, koji su danas organizovali protest ispred farme i zatražili pomoć nadležnih. Najavili su i nova okupljanja dok se problem ne reši.

Kozarstvo je u punom uzletu, potražnja za kozama je velika, posebno za kvalitetnim priplodnim grlima.

Priča koja dolazi iz Engleske sa farme koza "Cronkshaw Fold" mogla bi da da odgovor na pitanje kako maksimalno iskoristiti poljoprivredno gazdinstvo. Otkako ga je 2016. godine Dot MekKarti preuzela od svoje majke, njime posluje potpuno održivo.

Organska hrana se više ne smatra trendom koji će proći zajedno sa drugim vrstama dijeta već je postala puno više.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета