Molba Agrarne komore Srbije da se svinjetina i junetina zamene za kukuruz

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Agrarna komora Srbije uputila je molbu ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću da se zauzme kod Vlade Srbije da Robne rezerve Srbije uzmu tovne svinje i junad od stočara u zamenu za kukuruz.

– Gospodine Nedimoviću, znamo da ste svesni situacije oko zastoja otkupa stoke, kako u svinjarstvu tako i u tovu junadi, pa za Vas imamo molbu kako bi u Vladi izdejstvovali zamenu tovnih svinja i tovnih junadi za kukuruz za Republičke robne rezerve – navodi se u pismu koje je potpisao predsednik Agrarne komore Srbije Nenad Manić

Ovom intervencijom pomoglo bi se farmerima u Srbiji da se rasterete tržišnih viškova i tim potezom uticalo na zanavljanje novog ciklusa u proizvodnji mesa.

– Smatramo da Vama nije potrebno naglašavati koliko je državi Srbiji važan resor koji Vi vodite i koliko je bitno što je Republika Srbija samodovoljna i kao takva je država koja se, verovatno, najbolje snalazi sa problemom koji je donela pošast, koja muči celu planetu. Jedino mi nismo ni u jednom momentu imali nikakvih nestašica. Naš predlog je da zamenom utovljenih svinja za kukuruz od svinjskog mesa ne proizvode konzerve, već smatramo da bi trebalo nagraditi najveće heroje u vreme epidemije, a to su medicinski radnici. Predlog je da se medicinskim radnicima podele svinjske polutke. Medicinski radnici su na svojim leđima podneli najveći teret, nesebično se žrtvujući i pomažući građanima Srbije do krajnjih ljudskih granica. Smatramo da bi ovim gestom Srbija iskazala dužno poštovanje medicinarima , a ubeđeni smo da bi svi građani Republike Srbije pozdravili ovakav human gest. Naglašavamo da bi ovim potezom Vlada stavila do znanja farmerima da ih nikada neće ostaviti na vetrometini i pokazala koliko je odgovorna i koliko joj je bitno da sačuva domaću proizvodnju – navodi se u pismu, koje je potpisao predsednik Agrarne komore Srbije Nenad Manić.

Agroinfo.rs /dnevnik

Molba Agrarne komore Srbije da se svinjetina i junetina zamene za kukuruz

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pre okopavanja kukuruza i pasulja moralo se obaviti neke predradnje kako bi alatke za takve radnje nilo u potpunosti spremno.

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da građani po pitanju prehrambene bezbednosti mogu da budu spokojni, jer je Vlada Srbije kroz robne rezerve obezbedila dovoljno osnovnih životnih namirnica, precizirajući da se u skladištima nalazi na stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11.000 tona šećera, 11.000 tona soli i 11.000 litara ulja.

Dve nedelje pred kraj kalendarske godine na robno berzanskom tržištu beleži se povećan obim prometa. Svi primarni poljoprivredni proizvodi nastavili su negativan cenovni trend iz prethodne nedelje.

Meksička salata je veoma zdrava, a njene nutritivne i vitaminske vrednosti zavise od njenog sastava.

U Srbiji je u 2022. godini zasejano 732.000 hektara pšenice, a prema rečima zvaničnika, imamo dovoljno hrane i za sebe i za izvoz.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета