Na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu još 319 mesta za brucoše

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu objavio je Konkurs za upis studenata na osnovne i integrisane akademske studije za školsku 2020/2021 godinu u drugom konkursknom roku.

Ostalo je 319 slobodnih mesta na koje mogu da konkurišu studenti i to 169 studenata čije se obrazovanje finansira iz budžeta i  150 samofinansirajućih studenata.

Najviše slobodnih mesta ostalo je na studijskom programu Ratarstvo i povrtarstvo na koji u ovom roku može da se prijavi 58 studenata i to 51 na budžet i 7 na samofinansiranje. Dosta slobodnih mesta ostalo je i na programu Organska poljoprivreda gde može da konkuriše 46 studenata, 212 na budžet i 25 na samofinansiranje.

Na studijskom programu Stočarstvo ima ukupno 14 slobodnih mesta, na Voćarstvu i vinogradarstvu 25, Fitomedicini 2, Poljoprivrednoj tehnici 11, a na Uređenju, korišćenju i zaštiti voda 24.

Budući studenti mogu da konkurišu ina Agroekonomski studijski program gde je ostalo još 15 slobodnih mesta, na Hortikulturi ih ima 22, na Pejzažnoj arhitekturi 7, Agroekologiji i zaštiti životne sredine 30, Agroturizmu i ruralnom razvoju 41, a na Agroindustrijskom inženjerstvu ima još 24 slobodna mesta.

Jedini studijski program gde više nema slobodnih mesta je Veterinarska medicina.

Prijavljivanje kandidata je 01. i 02. septembra.

Kontakt telefon za dobijanje informacija je 021/485-3209, 021/485-3388 i 021/485- 3219

Izvor:agrosmart.net

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Trenutno je najaktuelnija tema žetva pšenice

Za kilogram malina u lozničkom kraju hladnjačari daju do 215 dinara. Zbog vremenskih neprilika, prinos manji za trećinu

Pogon „Naš med“ objavio je nedavno poziv za prijavu svih vrsta meda koje pčelari imaju na raspolaganju, koji traje do 10. avgusta. Istog dana, u ponedeljak, 10. avgusta, ekipa „Našeg meda“ kreće u uzorkovanje meda, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

U regionu AP Vojvodine za prvih pet meseci ove godine zabeležena je spoljnotrgovinska razmena poljoprivredno - prehrambenih proizvoda u vrednosti od oko 929 miliona evra, što je za 10,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Šteta od poplave na poljoprivrednim kulturama nastale usled izlivanja reke Toplice i drugih vodotokova od 23. do 24. juna ove godine procenjena je na 22.770.000 dinara, saopštila je Komisija za procenu štete u poljoprivredi Grada Prokuplja.

Direktor Udruženja za unapređenje proizvodnje i izvoz žita i uljarica ”Žita Srbije” Vukosav Saković rekao je da svakodnevne kiše još nisu ugrozile kvalitet pšenice, ali će žetva biti odložena

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета