Na sajmu Prodekspo u Moskvi, Srpski džemovi, vina i rakije

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Privredna komora Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje tradicionalno učešće srpskih kompanija u okviru najznačajnije međunarodne sajamske manifestacije prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu „Prodekspo-2022“, od 07. do 11. februara.

Trinaest srpskih kompanija promovisaće u Moskvi proizvodne programe mlečnih proizvoda, sireva, kajmaka i mlečnih namaza, mesnih prerađevina, kašica za decu, džemova, voćnih sokova, smrznutog i sušenog voća i povrća, konditorskih proizvoda, alkoholnih proizvoda, vina i rakije.

Na ovogodišnjem 29. izdanju sajma „Prodekspo“ u okviru nacionalnog paviljona Srbije površine 156m2 izvozne kapacitete predstaviće  Mlekara Šabac, Mlekara Ub, Industrija Mesa Tolopa Bačka, Topola, Fabrika dečije hrane, Dobanovci, Vinarija Čoka PLUS, Subotica, Masli, Leskovac, Zlatibora, Mačkat, ITN Group, Beograd, Budimka, Požega, Mambikom Agrar, Beograd ,BMN Malinas, Požega, NN tel, Novi Sad, Simex Original, Subotica.

„Prodekspo “ (www.prod-expo.ru) je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Ruskoj Federaciji i Evroaziji, u okviru koje se, pored prezentacija najsavremenijih tehnologija u proizvodnji hrane, organizuju i poslovni susreti i komercijalni pregovori proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih federalnih i regionalnih maloprodajnih trgovinskih lanaca.
Svake godine sajam „ Prodekspo“ poseti preko 70.000 posetilaca iz preko 110 zemalja.
Ove godine očekuje se učešće preko 2600 izlagača, a neke od zemalja, koje će se pored Srbije predstaviti sa svojim nacionalnim štandovima, su Italija, Argentina, Brazil, Španija, Irska, Severna Makedonija, Turska, Francuska, Portugalija, Moldavija, Urugvaj, Kazahstan, Jermenija Azerbejdžan, Uzbekistan.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Na sajmu Prodekspo u Moskvi, Srpski džemovi, vina i rakije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

U Evropi se godišnje proda 10,5 miliona tona hrane za kućne ljubimce, a sve više proizvođača iz Srbije vidi svoju šansu da se oproba u ovom biznisu i osmišljava nove proizvode za ovo tržište koje ubrzano raste.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета