Nagli skok troškova proizvodnje u poljoprivredi

Pixabay.free

Pixabay.free

Proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu su u junu povećane ukupno za 30,2% u odnosu na isti mesec prošle godine, navodi se u izveštaju ”Indeksi cena proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva” koji je objavio Republički zavod za statistiku

Kada su u pitanju glavne grupe proizvoda, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: industrijsko bilje 53,4% i žita 35,7%.

Proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu su u junu u proseku smanjene za 1,2% u odnosu na maj 2021.

Najveći uticaj na pad cena zabeležen je u grupama: povrće -21,4% i industrijsko bilje -1,7 odsto.

Cene su u periodu januar – jun u odnosu na isti period 2020. godine, u proseku povećane za 12,7%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, najveći uticaj na rast cena bio je u grupama: industrijsko bilje 38,5%, žita 27,2% i voće 44,5%, navodi se u izveštaju.

Agroinfo.rs/ekapija

Nagli skok troškova proizvodnje u poljoprivredi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Uoči Vaskršnjih praznika JVP "Vode Vojvodine" u pojačanim kontrolama ribolovnih voda zaplenile su čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u februaru 2022. godine, u odnosu na isti mesec 2021. godine, povećane su za 17,9 odsto.

Pozivaju se svi zainteresovani dobrovoljci koji žele da postanu ribočuvari volonteri i time doprinesu očuvanju ribljeg fonda na našim ribolovnim vodama, da preuzmu Priručnik ribočuvar-volonter koji će služiti za polaganje testa za tu namenu.

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u decembru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 29,1%, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Riba je vrlo zdrava, ali je vreme njenog čuvanja dosta kraće od mesa toplokrvnih životinja. Ovome u značajnoj meri doprinosi velika količina vode u ribi, a u tom mislu je vrlo značajno razlikovati svežu od ribe koja nije pogodna za ishranu.

Cene proizvoda poljoprivrede i ribarstva povećane su u oktobru ove godine za 38,1 odsto u odnosu na isti period lane.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета