Najveća podrška mladima i ženama u ruralnim područjima

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Budući projekti Ministarstva za brigu o selu imaće uporište u budžetu Republike Srbije, a plan aktivnosti proizilaziće iz Investicionog plana Srbija „2020 – 2025“, izjavio je za RTV ministar za selo Milan Krkobabić.

Rekonstruisanje putne i komunalne infrastrukture, nastavak obnove zadrugarstva, ulaganje u različite projekte u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje, ali i etno turizma, obezbeđivanje svih neophodnih pretpostavki za kvalitetan život u ruralnim sredinama biće u fokusu rada, istakao je Krkobabić.

U obnovu i revitalizaciju zadrugarstva u prethodna četiri konkursna ciklusa u okviru projekta 500 zadruga u 500 sela uloženo je milijardu i 700 miliona dinara bespovratnih podsticajnih sredstava, a ministar je najavio nastavak ovog kapitalnog projekta.

Posebne pogodnosti Krkobabić najavljuje za podršku mladima u ruralnim područjima kao i ženama na selu.

On je predložio osnivanje Garancijskog poljoprivredog fonda, kao i smanjenje poreza na dodatu vrednost za poljoprivredne zadruge.

Izvor:agrosmart.net

Najveća podrška mladima i ženama u ruralnim područjima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na obroncima Suve planine, na izlazu iz Sićevačke klisure smestilo se selo Tamnjanica, koji mnogi danas nazivaju srpskom Provansom. Zahvalujući svom položaju, ruža vetrova ovde ne prestaje tokom cele godine, a to su kažu idealni uslovi za gajenje brojnih autohtonih vrsta biljaka, voća i vinove loze.

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

U nekom selu živeli su čovek i žena, čovek na njivi, a žena radila u kući. Čovek bi odmah, čim bi dan osvanuo, uhvatio volove i otišao u polje orati, a žena bi ostala kod kuće radeći, te bi mu uvek donela ručak na njivu.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета