Nova manifestacija: Vrnjački festival vina će po prvi put ove godine ugostiti najbolje vinare iz zemlje

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Nova vinska manifestacija pod nazivom Vrnjački festival vina biće održana u Vrnjačkoj Banji 13. i 14. avgusta u parku kod Muzičkog paviljona. Tada će ovo turističko mesto biti domaćin najboljim proizvođačima iz zemlje.

Grad koji je vrhunska turistička destinacija, a dodatno pozicioniran na vinskoj mapi međunarodnim uspesima lokalne vinarije “Grabak”, zaslužio je da ugosti najbolje vinare Srbije na ozbiljno osmišljenoj platformi vinskog festvala koji će se ove godine po prvi put održati na atraktivnoj lokaciji u hladovini parka i neposrednoj blizini Vrnjačke reke.

Prema zamisli organizatora, tačno 40 izlagača predstaviće svoje atribute, od toga pet proizvođača prirodnih rakija, 30 poznatih srpskih vinarija, dok region predstavljaju vinski giganti “Plantaže 13. Jul” i “Tikveš”, a inostranu scenu firma “Delice”. Bonus je pet štandova sa delikatesima.

Vrnjački festival vina imaće i bogat edukativni karakter kad je vinska kultura u pitanju. Prvog dana festivala radionicu na temu “Prokupac, velika sorta Srbije” održaće Dejan Živkoski Predsednik SERSA, dok će umetnost uživanja u cigarama otkrivati somelijer Zdravko Brkić. Narednog dana somelijer Mihajlo Kostić održaće besplatnu obuku prijavljenih ugostiteljskih radnika iz Vrnjačke Banje na temu “Servis vina”.

Festival je oba dana za posetioce otvoren od 16 do 22 sata, cena ulaznice je 600 dinara i uz ulaznicu se dobija vinska čaša koja se može zadržati ili ostaviti. Cena je ista, a predviđen je i bogat muzički program tokom trajanja manifestacije.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Nova manifestacija: Vrnjački festival vina će po prvi put ove godine ugostiti najbolje vinare iz zemlje

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Čuveni italijanski vinar Bibi Grec postavio je rekord za istoriju: boca od 27 litara vina Colore 2016, unikatni primerak koji je napravio lično Bibi Grec, postala je najskuplja ikada prodata flaša italijanskog vina

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ biti održan na Beogradskom sajmu od 1. do 4. septembra pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ ove godine biće održana od 24. juna do 3. jula, 12. put, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Prijave za učešće otvorene su do 20. maja.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarstvo poljoprivrede sa Upravom agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje vina u 2022. godini. Za ove namene je opredeljeno 41 milion dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета