Nova odluka: Biće dozvoljen kontrolisan izvoz pšenice i točenje goriva u kanistere

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Nakon što je Vlada Srbije zabranila izvoz žitarica i ulja, a potom odobrila izvoz rafinisanog ulja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će biti dozvoljen kontrolisan izvoz pšenice prema ugovorima država iz regiona, prvo prema Albaniji.

Vučić je izjavio da su u trenutku zabrane izvoza postojali ugovori za izvoz 350.000 tona pšenice.

- Tada sam rekao zautavite izvoz, jer bi nestalo 800.000 tona iz robnih rezervi. 

Vučić je rekao da ono što ostane pšenice će država otkupiti po tržišnim cenama i da će na zalihama biti bar 20 odsto više nego što je potrošnja, te ovaj potez ocenio kao "domaćinsko ponašanje", prenosi nova.rs.

Predsednik je taođe izjavio da se tržište nafte umirilo jer su obezbeđene dovoljne količine i "pristojna" cena i najavio da će se do srede rešiti i problem da se registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima omogući točenje goriva u kanistere, pošto je po Uredbi o ograničenju cena naftnih derivata predviđeno da se evro dizel toči samo u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina.

Agroinfo.rs

Nova odluka: Biće dozvoljen kontrolisan izvoz pšenice i točenje goriva u kanistere

Komentari

I m nervous, excited, a little skeptical due to my past situation, but trying to be hopeful and praying for a bfp that sticks this time propecia vs proscar

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zakomplikovan izvoz na rusko tržište, ali i veliki uvoz, tvrde leskovački povrtari, oborili su cenu kupusa.

U Srbiji je u 2022. godini zasejano 732.000 hektara pšenice, a prema rečima zvaničnika, imamo dovoljno hrane i za sebe i za izvoz.

Srbija je danas izvezla prve količine svežih jaja u Albaniju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić danas će održati sastanak sa članovima vlade o robnim rezervama naše zemlje.

Nedavno su proizvođači u Poljskoj kada su u znak revolta ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede istovarili šlepere ovog voća UPOZORILI SU.

Vlada Srbije dozvolila je izvoz 150.000 tona pšenice, 150.000 tona kukuruza i 20.000 tona brašna mesečno, dok je za rafinisano suncokretovo ulje mesečna kvota 8.000.000 litara. Nadležni napominju da je izvoz pušten jer svega ima dovoljno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета