Novih 11 konkursa za razvoj poljoprivrede u Vojvodini

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Pokrajinski fond raspisao je nove konkurse za razvoj poljoprivrede, čime su obuhvaćeni gotovo svi segmenti poljoprivredne proizvodnje. Novih 11 konkursa biće otvoreno do kraja godine ili do utroška sredstava.

Konkursi su namenjeni poljoprivrednim gazdinstvima - pravnim i fizičkim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava, a radi se o povoljnim kreditnim linijima u okviru kojih kamatna stopa iznosi jedan odsto.

Raspisani su sledeći konkursi:

1) Za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2021. godini. (KONKURS-MEHANIZACIJA_2021 (1))
2) Za dodelu kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara u 2021. godini. (KONKURS-NAVODNJAVANJE-2021 (1))
3) Za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2021. godini. (KONKURS-PCELARSTVO-2021)
4) Za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima u 2021. godini (KONKURS-PLASTENICI-2021)
5) Za dodelu kredita za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru prerade voća, grožđa i povrća u 2021. godini (KONKURS-PRERADJIVACKI-KAPACITETI-2021)
6) Za dodelu kredita za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2021 godini (KONKURS-PROTIVNGRADNA-MREZA-2021)
7) Za dodelu kredita za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća (silosa, podnih skladišta, hladnjača) u 2021. godini (KONKURS-SILOSI-2021)
8) Za dodelu kredita za nabavku kvalitetne teladi i prasadi za tov u 2021. godini. (KONKURS-TOV-TELADI,PRASADI-2021)
9) Za dodelu kredita za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu u 2021 godini (KONKURS-OVCARSTVO,-KOZARSTVO,-SVINJARSTVO-2021)
10) Za dodelu kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda u 2021. godini (KONKURS-VINOGRADI–I-VOCE-2021)                                                                                                                                                              11) Za dodelu kredita za nabavku opreme za stočarske farme u 2021. godini. 

Agroinfo.rs/agrosmart

Novih 11 konkursa za razvoj poljoprivrede u Vojvodini

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2022. godinu.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета