Od fabrike do rafa pileće belo meso naraslo 100 grama

Foto:freepik

Foto:freepik

Platforma za zaštitu potrošača „Halo, inspektore“ ponovo je uzburkala javnost objavom o pilećim belim mesima iz Plodina. Naime, problem je u tome što su - narasla!

 Kako navode u svojoj objavi, isti paket piletine je u prodavnici u dva navrata imao različitu gramažu. 

– Svi znamo da mnogi prehrambeni proizvodi s vremenom gube na težini (kaliraju) zbog stajanja na vazduhu, odnosno sušenja. Jedino u Plodinama dobijaju na težini, jer se kod njih očigledno dešavaju tehnološko-trgovačka čuda – navodi se u objavi na Fejsbuku.

– To se lepo vidi na slici, gde su Vindijina pileća prsa bez kože tokom puta od fabrike do rafova „solidno“ dobila na težini – sa 700 grama narasla su na čak 807! Verujemo da će ovim tempom do roka trajanja, koji ističe u petak, 6. avgusta 2025, dostići i 1.000 grama, odnosno ceo kilogram – dodaju.

Građani zgroženi
– Naučnici i dalje proučavaju to trgovačko čudo koje bi moglo pomoći gladnima širom sveta, ako se, naravno, dokaže i naučno. U tom slučaju, pravo na patent ili inovaciju imaće Plodine. A možda i neće. Možda su u Vindiji nekada ranije ubacili hormone rasta u te piliće, pa sad piletina nastavlja da raste čak i dok je u pakovanju. Možda bi i Vindija mogla da dobije neku nagradu za inovaciju u oblasti prehrambene industrije. Ko zna, sve je moguće. Osim ako ih ne iznenadi neki sumnjičavi inspektor Državnog inspektorata – zaključuju iz „Halo, inspektore“.

U komentarima su se oglasili i građani, piše Telegraf.

– Strašno, više ne znamo ni gde da kupujemo ni šta, jer više ništa nije kvalitetno, već odvratno za videti! – napisala je jedna žena.

– Uglavnom da je uzgojeno bez antibiotika… – ironično je dodao jedan muškarac.

– Tamo je sve moguće – glasi još jedan komentar.

 

 

Agroinfo.rs/B10S 

Od fabrike do rafa pileće belo meso naraslo 100 grama

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Odrežite dno lubenice da bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je pokazano u videu, otprilike nešto iznad polovine. Potom kašikom izvadite meso lubenice

Piletina u sosu sa pečurkama je nešto što ne može da dosadi, a ovaj recept je posebno jednostavan, pa će uspeti i onima koji nisu preterano vešti u kuhinji.

Pripremite sebi lagan prijatan obrok koji će vas zasititi, a ujedno će te uneti i zdrave namirnice.

Ovo jelo spada u takozvanu Tex Mex kuhinju – tesnoj i saradnji sklonoj fuziji američke i meksičke.

Pileće belo meso mnogima je omiljeno. Vrlo je zdravo i puno proteina, ali znamo pravimo greške u pripremi kojih nismo ni svesni.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета