BUDITE PROFESIONALCI: Naučite da izbegnete najčešće greške kod pripreme pilećeg belog mesa

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Pileće belo meso mnogima je omiljeno. Vrlo je zdravo i puno proteina, ali znamo pravimo greške u pripremi kojih nismo ni svesni.

Osim što je često deo naše tradicionalne kuhinje, pileće belo meso je zdravo, te puno gvožđa, cinka, vitamina B i D. Može se pripremati na različite načine, ali da bi u potpunosti sačuvalo sve svoje korisne sastojke i ostalo sočno, ne bi trebalo praviti greške prilikom pripreme.

Posuda za pripremu piletine

Kako bi zadržala svoju unutrašnju vlažnost i bila sočna, piletinu, tj. pileća prsa je potrebno peći na visokoj temperaturi. Ako je pečete ili pržite u tiganju, obavezno ga prvo dobro zagrejte, jer će se piletina u suprotnom duže peći i postaće smeđa. Nemojte koristiti ni preterano male sudove za pripremu, jer kada je tiganj prepunjen, meso će biti više kuvano nego opečeno.

Začinite meso pre termičke obrade

Ovo je pravilo koje je osnovno i koje se ne sme prekršiti ako želite ukusno meso. Začinite meso omiljenim začinima i ostavite da odstoji neko vreme pre spuštanja u tiganj ili ubacivanja u rernu. Ovako će meso upiti potrebne začine i marinadu. Ukoliko ga začinite nakon pečenja ili kuvanja, ostaće prilično bezukusno.

Prekuvavanje i sečenje

Prekuvavanje je najveća greška kod pripreme piletine. Ovim ona ostaje tvrda, bez sokova. Pileća prsa nakon pečenja ili kuvanja ne secite odmah, već pustite da odstoje makar pet minuta.

Hladna prsa ili preterano okretanje

Ako pileća prsa ubacite da se kuvaju i peku dok su još hladna ili zaleđena, ona će se prekuvati i biti suva. Takođe, ulje ili mast koje koristite mogu početi da prskaju ukoliko su prsa hladna i još uvek imaju delove leda na sebi. Kada okrećete belo meso, trudite se da to radite što manje. Cilj je da na visokoj temperaturi što pre ispečete piletinu kako bi ostala sočna, kao i da je tom prilikom što manje okrećete.

Iako priprema ovog mesa zvuči jednostavno, možda nismo ni svesni greški koje pravimo, a ovi saveti će vam sigurno biti od koristi da svoje kulinarsko umeće još poboljšate.

Agroinfo.rs

BUDITE PROFESIONALCI: Naučite da izbegnete najčešće greške kod pripreme pilećeg belog mesa

Komentari

Las etiquetas de los medicamentos cambian a medida que se hace disponible mГЎs informaciГіn priligy at walgreens

[url=http://lasix.cfd/]furosemide over the counter[/url]

[url=https://tadalafil.skin/]generic cialis 2017[/url]

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Odrežite dno lubenice da bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je pokazano u videu, otprilike nešto iznad polovine. Potom kašikom izvadite meso lubenice

Sredstva za čišćenje znaju često da budu jaka, iritirajuća ili potpuno neefikasna. Evo recepta za domaći sprej za čišćenje svih nečistoća po kući.

Mnogo je recepata za zdrave smutije i napitke koji nam daju snagu i vitalnost, a čuvena glumica Žaklin Smit, zvezda "Čarlijevih anđela" je otkrila recept za svoj "čarobni napitak".

Plakanje i iritacija očiju dok sečete luk će od sada biti prošlost jer ovaj trik zaista funkcioniše.

Deca bi sa pet godina trebalo da znaju mnoge korisne stvari koje se posebno tiču njihove svakodnevne bezbednosti.

Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета