OGRANIČENJE CENA ŽIVOTNIH NAMIRNICA: Izmene Uredbe i pakovanja koja podležu ovoj meri

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Nakon odluke Vlade Srbije da ograniči cene osnovnih životnih namirnica, usvojene su izmene Uredbe o ovom ograničenju.

Pomenutim izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica određuju se količine pakovanja ovih namirnica radi zaštite životnog standarda građana, saopštila je pres-služba Vlade Srbije.

- Dopunjenom Uredbom određeno je ograničenje cena na šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T-400 glatko u pakovanju do pet kilograma uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500, takođe u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso - but, kao i UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti u pakovanju od jednog litra - navodi se u saopštenju, a prenosi RTS.

Agroinfo.rs

OGRANIČENJE CENA ŽIVOTNIH NAMIRNICA: Izmene Uredbe i pakovanja koja podležu ovoj meri

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Ko god je imao ovaj problem zna koliko je zapravo naporno odlediti i očistiti zamrzivač.

Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda važnih za stanovništvo. Zbog dovoljnih količina, predlaže se slobodan izvoz brašna sa domaćeg tržišta.

Interesovanje za srpsko brašno je veliko, a nedavno su dobijeni zahtevi za kupovinu i iz Nemačke, Slovenije, Češke, što se dugo nije dogodilo.

Vlada Srbije dozvolila je izvoz 150.000 tona pšenice, 150.000 tona kukuruza i 20.000 tona brašna mesečno, dok je za rafinisano suncokretovo ulje mesečna kvota 8.000.000 litara. Nadležni napominju da je izvoz pušten jer svega ima dovoljno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета