Onlajn obuka o osiguranju u poljoprivredi 19. oktobra

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Smart IPARD agencija poziva sve zainteresovane poljoprivrednike i predstavnike agrobiznisa da se prijave za besplatnu onlajn obuku o osiguranju u poljoprivredi koja će biti održana 19. oktobra 2021. godine u 18 časova.

Obuka se organizuje se u okviru programa Razvoj finansijskog sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP. Program finansira Nemačka razvojna banka KfW, sprovodi ga švajcarska kompanija BFC Consulting, a Smart IPARD je njihov partner.

Nažalost, iako je poraslo interesovanje poljoprivrednika za osiguranje, procenat osiguranih gazdinstava je nizak. Osigurano je najviše 12 odsto od ukupnih oko 3,4 miliona hektara korišćenog poljoprivrednog zemljišta, ali pritom valja imati u vidu činjenicu da mahom te oranice obrađuju velike firme, a da se tek oko pet odsto gazdinstava opredelilo za ovu vrstu zaštite svoje proizvodnje.

Pomenimo, moguće je osigurati ratarske kulture, voće, povrće, čokote vinove loze, sadni materijal, a osnovni rizici obuhvaćeni osiguranjem su grad, požar, udar groma, kao i oluja i poplava. Uz njih, postoje i posebni rizici, u koje spadaju izmrzavanje, gubitak količine i kvaliteta…

Tokom besplatnog predavanja koje će održati stručnjak u ovoj oblasti Aljoša Uzelac prisutni će dobiti sve neophodne informacije o tome kako u Srbiji funkcioniše osiguranje životinja, useva i plodova, kakva je procedura prilikom procene štete, kakve poljoprivrednik ima koristi i koji su rizici, koliko ga sve to košta, odnosno kako da na osiguranje gleda kao na investiciju a ne kao na trošak.

Link za prijavu za besplatnu obuku pronađite OVDE.

Agroionfo.rs/agrosmart.net

Onlajn obuka o osiguranju u poljoprivredi 19. oktobra

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nova besplatna onlajn predavanja namenjena poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima i zadrugama biće održana do kraja septembra, ali i u oktobru.

Ratarima koji su osigurali zasade lakše je, ali retko ko od poljoprivrednika osiguranje plaća. Ne pomaže ni to što država dotira deo premije. Razlog – ili nemaju poverenje u osiguravajuće kuće ili imaju loše iskustvo sa procenom štete.

Konsultantska agencija Smart IPARD održaće 7. jula u 18 časova besplatnu onlajn obuku o IPARD programu Republike Srbije namenjenu poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima iz sfere agrobiznisa.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je u Kragujevcu da to ministarstvo, zajedno sa Svetskom bankom, priprema izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u sektoru poljoprivrede.

U proteklih deset dana nevreme je dva puta zahvatilo selo Veliko Trnjane kod Leskovca. Grad, a potom i jak vetar sa obilnom kišom, uništili su mnoge zasade voća koji se prostiru na stotinu hektara.

Бесплатни семинари у Новом Саду и Иригу 25. и 26. фебруара у организацији агенције Смарт ИПАРД у оквиру програма Развој финансијских система у руралним областима у Србији – СРФП

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета