Ove godine u junu biće održan Drugi Internacionalni banatski festival vina

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Drugi Internacionalni banatski festival vina će ove godine biti održan 24. juna u Zrenjaninu, u Karađorđevom parku, i ponudiće vrlo zanimljiv sadržaj.

Program, koji je nešto drugačije koncipiran – bez takmičarskog dela, obuhvatiće prodajnu izložbu i degustaciju vina, stručna predavanja i kulturno-umetnički program.

Na štandovima, koji se nude bez nadoknade, predstaviće se vinarije, proizvođači vina, hrane i vinarske prateće opreme. U kulturno-umetničkom programu učestvovaće Milica Dosković vokalna solistkinja iz Zrenjanina, Bojan Miloradović, glumac Veliki teatar Jagodina, Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina Filigrani, Kulturno-umetnička društva Gik – Banat Pionir i Đerđef iz Zrenjanina, kao i Lola Perlez – Stajićevo i Bid bend Gagić i prijatelji.

Stručna predavanja оdvijaće se u prostorijama Javne ustanove Sportski objekti.

Istog dana, na istom mestu, biće održana i manofestacija „Banatske vredne ruke“, koja je osnovana 2000. godine sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva i koja je, zbog svoje veličine i značaja, uvrštena u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin, uz učešće velikog broja udruženja i aktiva žena.

Program će trajati od 10 do 20 časova, a svečano otvaranje obe manifestacije predviđeno je za 11 časova.

Organizatori manifestacije su: Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina Taraški vinogradi i JP Sportski objekti, pokrovitelj je Grad Zrenjanin, a prijatelji manifestacije kompanija Gomex i Barcino Tours.

Agroinfo.rs

Ove godine u junu biće održan Drugi Internacionalni banatski festival vina

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ biti održan na Beogradskom sajmu od 1. do 4. septembra pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

U Zrenjaninu je 30. marta objavljen je oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u dugom krugu javnih nadmetanja za područje grada, a ukupna površina koja je raspoloživa za davanje u zakup iznosi 7.783 hektara.

Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da su poljoprivredni proizvođači, nakon najavljenog današnjeg protesta, zbog čestih poziva policije ipak odustali od takvog vida izražavanja nezadovoljstva.

Određena sela u opštiniama Sečanj i Zrenjanin proglašena su za zaražena područja zbog pojave ptičijeg gripa, odnosno avijarne influence kod divljih ptica. Ovo je potvrđeno portalu zrenjaninski.com u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata izjavio je da je ovo udruženje donelo odluku da obustavi proteste zbog neispunjenih zahteva Vlade Srbije do okončanja izbora.

Grad Zrenjanin je raspisao javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji Grada za 2021. godinu

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета