Pančevo: Na licitaciji 643 hektara poljoprivrednog zemljište na 15 godina

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Na području grada Pančeva ponuđeno je 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta koje će se uskoro naći u drugom krugu onlajn licitacije.

Za razliku od prvog kruga, kada su pravo na učešće imali samo poljoprivrednici sa teritorije Grada Pančeva, sada mogu da učestvuju poljoprivrednici iz cele Srbije. Zemljišta ima u svim katastarskim opštinama, a period zakupa je na 15 godina, dok je cena ostala ista kao što je bila i u prvom krugu.

– Kada dobijemo saglasnost za početak licitacije, na sajtu Grada Pančeva i Uprave za poljoprivredno zemljište biće objavljena i koja je neophodna dokumentacija, a neki datum koji već znamo jeste da će ona trajati do 28. januara, kada imamo otvaranje ponuda – rekla je gradska većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Vladislava Maksimović. – Rang lista se formira 28. januara i ide po vremenu prijave i po visini licitacije. Mi pozivamo sve poljoprivrednike da iskoriste ovu priliku, jer moram da napomenem, da od 16.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, mi imamo svega 643 hektara koje očekujemo da stavimo pod ugovore. Mogu da iskoriste priliku za ovaj drugi krug, jer naravno prvi krug uvek ide tek na jesen.

Kako Maksimović dodaje, sam proces licitiranja putem onlajn aplikacije vrlo je jednostavan, a za sve nedoumice mogu se javiti Sekretarijatu za poljoprivredu Grada Pančeva.

Pančevo: Na licitaciji 643 hektara poljoprivrednog zemljište na 15 godina

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sve je spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta u Pančevu gde je u ponudi 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

U toku su završni radovi na izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara u Pančevu. Radove su obišli Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

U prvom krugu licitacije u Pnčevu je ponuđeno 3.128 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, od toga je izlicitirano 2.381 hektar, rekla je Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj za zvanični sajt opštine.

Pčelari iz okoline Pančeva zadovoljni su kako je prošla, mada je trajala kraće nego obično. Taj med se trenutno prodaje po ceni od 650 dinara.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета