Kod Razvojnog fonda Vojvodine krediti sa 0 % kamate

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Direktor Savić najavljuje da će ponovo biti na raspolaganju 12 kreditnih linija sa fiksnim kamatnim stopama, koje se kreću u rasponu od 1% do 3% na godišnjem nivou i periodima otplate do sedam godina sa čak dve godine grejs-perioda.

Ono što svakako treba naglasiti su kreditne linije koje subvencionišu pokrajinski sekretarijati, po kojima se uplaćena redovna kamata u celosti refundira, te za korisnike koji redovno otplaćuju rate iznosi 0%. To su, pre svega, kreditne linije za razvoj turizma, razvoj seoskog turizma i za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže. 

– Svoju aktivnost u toku 2021. godine Razvojni fond AP Vojvodine će usmeriti u pravcu ostvarenja saradnje sa Zelenim klimatskim fondom. Odnedavno Razvojni fond AP Vojvodine je dobio status implementacionog partnera i time stekao pravo da u ime Republike Srbije podnosi projekte Zelenom klimatskom fondu, koji će doprineti jačanju nacionalnog kapaciteta i pokretanju klimatski odgovornih investicija, počev od izrade strategija, studija izvodljivosti do investicionih pilot projekata, ističe Savić.

Goran Savić ističe da Razvojni fond APV u najskorije vreme očekuje i odobravanje projekta spremnosti, čime bi započeo i zvanični proces jačanja kapaciteta za akreditaciju, s ciljem pristupa investicionim finansijskim instrumentima Zelenog klimatskog fonda. Time će biti omogućeni novi konkursi za projekte koji smanjuju emisiju CO2 i globalno zagrevanje.

Izvor:agrosmart.net

 

Kod Razvojnog fonda Vojvodine krediti sa 0 % kamate

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Povodom nedavno održanih sastanaka sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede im se zahvaljuje i pruža punu podršku u svakom daljem naporu da se položaj poljoprivrednika u Srbiji zaštiti i dodatno unapredi, posebno kroz zajedničku saradnju nadležnih institucija i udruženja.

Ministarstvo poljoprivrede. šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmeni pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku, čime je produžen rok za podnošenje zahteva za subvencionisane agro kredite.

Policija je u poslednje vreme uhapsila veliki broj ljudi koji se sumnjiče da su vršili malverzacije i nezakonito uzimali sredstva iz poljoprivrednih fondova.

Svi zainteresovani mogu konkurisati za subvencionisani agro kredit kod odgovarajuće banke, a rok za prijavu je 1. novembar 2021. godine.

Agroinfo vam predstavlja sve aktuelne konkurse u oblasti poljoprivrede. U nastavku teksta informišite se o subvencijama za koje možete konkurisati sve do 31.12.2021. godine.

Nova besplatna onlajn predavanja namenjena poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima i zadrugama biće održana do kraja septembra, ali i u oktobru.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета