Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Novosadski sajam je odlučio da se ipak održi najznačajnija manifestracija koju ova kuća organizuje – Poljoprivredni sajam.

Kako je najavljeno, u periodu od 12. do 16. septembra biće održani 87. međunarodni poljoprivredni sajam i 53. međunarodni sajam lova i ribolova, pod zajedničkim nazivom Međunarodni jesenji sajmovi.

Imajući u vidu značaj delatnosti koje se predstavljaju na ovim sajmovima, dobijena podrška od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, to će biti dodatna snaga i privrednicima i Sajmu za uspešno prevazilaženje novonastale situacije, navodi se u saopštnju koje je izdao Novosadski sajam.

Sajam ujedno poziva sve koji žele da  iskoriste priliku i nastupe na ovim događajima kako bi zajednički doprinesemo stabilizaciji srpske privrede i oporavku poslovnog ambijenta.

Manifestacije će, kako se navodi u saopštenju biti  organizovane u skladu sa ovim preporukama Vlade Srbije, kao i Međunarodne asocijacije sajamske industrije UFI, zarad zdravstveno bezbednosti svih izlagača i posetilaca.

agrosmart.net

Poljoprivredni sajam ipak od 12 do16 septembra

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

U Evropi se godišnje proda 10,5 miliona tona hrane za kućne ljubimce, a sve više proizvođača iz Srbije vidi svoju šansu da se oproba u ovom biznisu i osmišljava nove proizvode za ovo tržište koje ubrzano raste.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će od naredne godine uvesti prijavljivanje za podsticaje po osnovu javnih poziva u cilju skraćivanja postupka obrade zahteva i brže isplate sredstava.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Zasad jabuka podigao je otac mladog voćara iz sela Blaznava kod Topole Vladimira Pantelića, a on je ostao na selu i nastavio tu proizvodnju. Savremeni zasadi uz primenu navodnjavanja i pokriveni protivgradnom mrežom doneli su Panteliću i više nego dobar prinos ove godine, ali ulaganja su bila jako velika.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета