Porazna statistika turističkog prometa u Srbiji

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Iako društvenim mrežama kruže objave o enormnom poskupljenju boravka u turističkim objektima u Srbiji to je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), daleko od istine.

Vlasnici objekata doduše mogu da traže mnogo veću cenu nego ranije, ali teško da će je dobiti. Razlozi su kako mala platežna moć domaćih turista, tako i strah od moguće zaraze korona virusom.

Prema podacima koje je objavio Republički zavod za statistiku u Republici Srbiji u junu 2020. godine, u odnosu na jun 2019. godine, broj dolazaka turista manji je za 52,5%. Broj noćenja u istom periodu smanjen je za 43,3%.

U junu 2020. godine, u odnosu na jun 2019. godine, broj noćenja domaćih turista manji je za 17,2%, a broj noćenja stranih turista manji je čak za 84,8%.

Nacionalne organizacije koje se bave turizmom upozoravaju da je turistički sektor pred kolapsom I traže da Vlada svojim merama spreči njegovo propadanje. Turistički radnici očekuju formiranje Vlade I paket obećanih mera koje će im, kako se nadaju, pomoći da prežive.

Izvor:agrosmart.net

Porazna statistika turističkog prometa u Srbiji

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

U Evropi se godišnje proda 10,5 miliona tona hrane za kućne ljubimce, a sve više proizvođača iz Srbije vidi svoju šansu da se oproba u ovom biznisu i osmišljava nove proizvode za ovo tržište koje ubrzano raste.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će od naredne godine uvesti prijavljivanje za podsticaje po osnovu javnih poziva u cilju skraćivanja postupka obrade zahteva i brže isplate sredstava.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Zasad jabuka podigao je otac mladog voćara iz sela Blaznava kod Topole Vladimira Pantelića, a on je ostao na selu i nastavio tu proizvodnju. Savremeni zasadi uz primenu navodnjavanja i pokriveni protivgradnom mrežom doneli su Panteliću i više nego dobar prinos ove godine, ali ulaganja su bila jako velika.

Maksimalna cena evro dizela narednih sedam dana biće 216 dinara, a maksimalna cena benzina evro premijum BMB 95 - 174 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета