POSKUPEO HLEB U NIŠU: Nova cena osnovne životne namirnice na jugu zemlje

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Nakon junskih najava, u Nišu je sada i zvanično poskupeo hleb za pet dinara. Ovo će, kažu, pomoći pekarskoj industriji da prevaziđe nestabilnosti na tržištu.

Bratislav Vukadinović predsednik Unije pekara Niš kaže da će viša cena pomoći pekarskoj industriji da prevaziđe nestabilnost u cenama na tržištu, zbog čega će hleb u maloprodaji od danas koštati 40 dinara.

Ova odluka o promeni cene najavljivana je u junu i od tada su, po rečima predsednika Unije pekara, svi manji proizvođači počeli da podižu cene, a poslednji u nizu i jedan od najvećih snabdevača u Nišu, nekadašnji Žitopek.

- Mi smo na sastanku konstatovali da je neodrživa cena i da svakome ostavljamo na volju da podigne cenu kad misli da mu je najpotrebnije, odnosno kad misli da je najugroženiji i to su uradili svi manji sistemi i na kraju Žitopek - objašnjava Vukadinović.

Objašnjava da je poskupljenje bilo neizbežno, jer je kako kaže, struja poskupela za 50 odsto, zatim električna energija i gorivo koje koriste pekari za transport hleba, a pored toga brašno i pojedini sastojci za hteb, zbog čeka se dovodi u pitanje opstanak ove industrije.

- To je možda čak i malo u odnosu na potrebu, ali ja kažem da je vrlo bitno da taj mašinski hleb održimo, jer ako propadne ta velika pekarska industrija, onda ćemo jesti rukom mešeni hleb koji nije ispod 50 dinara - rekao je Vukadinović.

Agroinfo.rs/juznevesti.com

 

 

POSKUPEO HLEB U NIŠU: Nova cena osnovne životne namirnice na jugu zemlje

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

Ponude za ranu kupovinu od proizvođača poljoprivrednih mašina počinju u avgustu i septembru. Međutim, ove godine proizvodnju poljomehanizacije prate problemi u lancima snabdevanja i dostupnosti komponenti s čime se bori i Fendt iz Marktoberdorfa, piše Frankfurter Allgemeine.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

Kraft Hajnc je, komentarišući nadolazeća povećanja cena, rekao da ona odražavaju troškove proizvodnje sa kojima se suočava cela industrija

Od kada se prati stanje na tržištu, u ovom regionu nije zabeležena cena od 450 dinara po kilogramu, objavio STIPS

Hleb „sava“ poskupeće od sutra za tri dinara, pa će umesto dosadašnjih 46 koštati 49 dinara, javlja RTS.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета