Potrošačke cene u odnosu na lane porasle 8,2 odsto, najviše hrana i bezalkoholna pića

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvoda i usluga lične potrošnje u januaru 2022. godine, u odnosu na decembar 2021. godine, u proseku su povećane za 0,8%.

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u januaru 2022. godine, u odnosu na decembar 2021. godine, u proseku su povećane za 0,8%. Potrošačke cene u januaru 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 8,2%. U 2021. godini u poređenju sa 2020. godinom, potrošačke cene su u proseku povećane za 4,0%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u januaru 2022. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama Rekreacija i kultura (1,6%), Hrana i bezalkoholna pića (1,4%), Oprema za stan i tekuće održavanje (1,1%), Transport (1,0%), Stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva, Zdravlje i Restorani i hoteli (za po 0,4%), Alkoholna pića i duvan i Komunikacije (za po 0,1%). Pad cena zabeležen je u grupama  Odeća i obuća (-0,5%) i Obrazovanje (-0,1%).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Agroinfo.rs/agrosmart.ner

Potrošačke cene u odnosu na lane porasle 8,2 odsto, najviše hrana i bezalkoholna pića

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na isti kvartal 2021. godine, povećane su za 28,7%, objavio je Republički zavod za statistiku.

Ponude za ranu kupovinu od proizvođača poljoprivrednih mašina počinju u avgustu i septembru. Međutim, ove godine proizvodnju poljomehanizacije prate problemi u lancima snabdevanja i dostupnosti komponenti s čime se bori i Fendt iz Marktoberdorfa, piše Frankfurter Allgemeine.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

Kraft Hajnc je, komentarišući nadolazeća povećanja cena, rekao da ona odražavaju troškove proizvodnje sa kojima se suočava cela industrija

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета