Poziv klanicama za preuzimanje i preradu 15.000 tovljenika

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Republička direkcija za Robne rezerve uputila je poziv klanicama za prikupljanje pismenih ponuda za klanje i preradu tovnih svinja u vlasništvu Direkcije.

Predmet poziva je prikupljnje ponuda zainteresovanih klanica za klanje do 15.000 tovnih svinja vlasništvo Direkcije i preradu u mesne konzerve – mesni narezak i pašteta.

Kvalitet tovnih svinja u svemu mora da odgovara odredbama Pravilnika o kvalitetu zaklanih svinja i kategorizaciji svinjskog mesa  težine od 95-110 kg. Tovne svinje koje se prerađuju, nalaze se kod skladištara Direkcije, na farmama (privredna društva) i mini farmama (individualna gazdinstva) i moraju biti u dobroj kodiciji, čiste i bez povreda na telu i propisno obeležene ušnim markicama.

Utvrđeni paritet kod razmene je:

4 kg tovnih svinja za 1 kg mesnog nareska
2,75 kg tovnih svinja za 1 kg paštete
Plaćanje: Kompenzacijom nakon isporuke navedenih roba koje su predmet prerade.

Preuzimanje tovnih svinja sa mini farmi (individualna gazdinstva) vrši će se na registrovanim stočnim pijacama uz poštovanje svih zdravstvenih mera i sa pratećom veterinarskom dokumentacijom, a sa farmi ( privredna društva) na samim farmama uz poštovanje svih zdravstvenih mera i sa pratećom veterinarskom dokumentacijom.

Krajnji rok preuzimanja tovnih svinja je do 20.06.2021. godine.

Klanici se priznaje 5% od ulazne težine tovnih svinja u depou klanice. U 5% od ulazne težine tovnih svinja u depo klanice, uključena je usluga klanja i prerade u konzerve ( mesni narezak i pašteta). Pre početka preuzimanja tovnih svinja, klanica sa Direkcijom potpisuje ugovor o preradi tovnih svinja u mesne konzerve ( mesni narezak i paštetu) i čuvanju,  skladištenju i zanavljanju mesnih konzervi iz sopstvene proizvodnje, uz dostavljanje 5 (pet) blanko potpisanih i overenih sopstvenih menica sa meničnim ovlašćenjem, dokazom o registraciji menica i kopijom kartona deponovanih potpisa

Uslovi koje mora da ispunjava ponuđač: 

Pravo na učestvovanje u javnom pozivu imaju pravna lica koja su registrovana u Agenciji za privredne registre sa šifrom pretežne delatnosti 1011- prerada i konzervisanje mesa.
Pravna lica iz prethodnog stava, koja nemaju finansijska dugovanja i koja nisu u sporu po bilo kom osnovu sa Republičkom direkcijom za robne rezerve.

Ponuda  treba da sadrži sledeće podatke i dokaze:

Osnovne podatke o podnosiocu zahteva (pun naziv privrednog subjekta, PIB, matični broj, tačna adresa, lice za kontakt, sa brojem telefona);
Rešenje o ispunjenosti uslova za preradu mesa metodom kuvanja izdato od strane Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Ponude učesnika javnog poziva koji su u sudskom sporu sa Direkcijom, koji imaju neizmirene dospele obaveze prema Direkciji, neće se uzeti u razmatranje.

Rok za dostavljanje ponuda je najkasnije do petka, 23.04.2021. godine, do 10 časova. Ponude se dostavljaju na mejl adresu office@rdrr.gov.rs

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Poziv klanicama za preuzimanje i preradu 15.000 tovljenika

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu belog i šarenog pasulja kao i belog glaziranog pirinča za odgovarajuću količinu pasulja i pirinča iz poslednjeg mogućeg roda, radi obnavljanja postojećih zaliha.

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da građani po pitanju prehrambene bezbednosti mogu da budu spokojni, jer je Vlada Srbije kroz robne rezerve obezbedila dovoljno osnovnih životnih namirnica, precizirajući da se u skladištima nalazi na stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11.000 tona šećera, 11.000 tona soli i 11.000 litara ulja.

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić danas će održati sastanak sa članovima vlade o robnim rezervama naše zemlje.

Vlada Srbije dozvolila je izvoz 150.000 tona pšenice, 150.000 tona kukuruza i 20.000 tona brašna mesečno, dok je za rafinisano suncokretovo ulje mesečna kvota 8.000.000 litara. Nadležni napominju da je izvoz pušten jer svega ima dovoljno.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je danas da su robne rezerve pune i da građani Srbije i privreda ne treba da brinu, poručivši da će nakon istrage o mahinacijama u robnim rezervama odgovarati svi za koje se pokaže da su činili zloupotrebe.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета