Privremeno zabranjen rad kompanije 'Euro Litijum Balkan' zbog zagađenja vode u Valjevu

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ministarstvu rudarstva i energetike upućen je zahtev da se kanadskoj kompaniji "Euro Litijum Balkan" ne produži dozvola za rad, jer je koncentracija bora u bunarima nekoliko domaćinstava znatno viša od dozvoljene.

Osnovni sud u Valjevu doneo je privremeno rešenje o zabrani rada pomenute kompanije, a postupak je pokrenuo pokret "Marš sa Kolubare", kaže pravni zastupnik ovog udruženja, Sreten Đorđević.

Kako je Đorđević istakao za N1, laboratorijski je potvrđeno da je geološkim istraživanjima zagađena voda u bunarima nekoliko domaćinstava u naseljima Lukovac i Šušeoka, kada je  u jednom od bunara pronađena dva puta veća koncentracija bora od dozvoljene.

Đorđević je naglasio da same bušotine prouzrokuju mešanje vode iz dubine sa površinskim vodama, što je opasno i za vodosnabdevanje samog Valjeva.

Agroinfo.rs

Privremeno zabranjen rad kompanije 'Euro Litijum Balkan' zbog zagađenja vode u Valjevu

Komentari

real cialis online 2012; 72 1301 1315

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Festival „duvan“ čvaraka u Valjevu gastronomski događaj održava se svake godine u prvoj polovini oktobra i ispraćen je bogatim kulturno – umetničkim programom, na platou ispred Centra za kulturu Valjevo i kolubarskom keju.

Zbog curenja tečnosti iz bušotine koja se nalazi na samo 60-tak metara, Jovanović više nema vodu za piće.

Prolećni mrazevi i niske temperature u prethodnom periodu, u dva navrata – od 6. do 10. aprila i od 17. do 19. aprila, doveli su do oštećenja i izmrzavanja pupoljaka maline na lokalitetima koji se nalaze na nadmorskoj visini preko 300 metara. Velike štete su nastale u zasadima maline koji se nalaze na području opštine Osečina, na nadmorskoj visini od 300 do 512 metara.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета