Prokuplje daje pet miliona dinara bespovratno za unapređenje poljoprivrede

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Bespovratna sredstva namenjena su za za podršku mladima u ruralnim područjima starosti 18-40 godina, za investicije u fizičku imoivinu poljoprivrednih gazdinstava, za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kreditnu podršku i veštačko osemenjavanje.

U skladu sa Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Prokuplja za ovu godinu, raspisan je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

Zahteve za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi mogu podneti registrovana poljoprivredna gazdinstva sa prokupačke teritorije koja se nalaze u aktivnom statusu, čija se biljna i stočarska proizvodnja obavlja na teritoriji Prokuplja, objavljeno je na zvaničnom sajtu Prokuplja.

Bespovratna podsticajna sredstva za fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za sektor mleka, mesa, pčelarstva, voća, grožđa, povrća i cveća daju se od 50 do 60 odsto, a za mlade poljoprivrednike i do 65 odsto od prihvatljive vrednosti investicije bez PDV-a.

Sve informacije u vezi konkursa i odštampane zahteve za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava poljoprivrednici isključivo preuzimaju u zgradi Gradske uprave Prokuplja u kancelariji broj 21.

Zahtevi za dodelu ovih sredstava podnose se do 5. novembra 2021. godine preko pisarnice Gradske uprave Prokuplja ili poštom, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Komisija za raspodelu i kontrolu upravljanja sredstvima budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Grada Prokuplja za 2021. godinu“, na adresu Grad Prokuplje, Tatkova br. 2.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Prokuplje daje pet miliona dinara bespovratno za unapređenje poljoprivrede

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета