Raspisan javni konkurs za finansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede, obezbeđeno 20 miliona dinara

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Od strane Ministarstva poljoprivrede raspisan je Javni konkurs za finansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini, za šta je obezbeđeno 20 miliona dinara.

Cilj Javnog konkursa je unapređenje kvaliteta i promocija života u ruralnim područjima sprovođenjem aktivnosti kojima se jača svest o značaju razvoja poljoprivrede i ruralnih oblasti.

Opredeljena sredstva po ovom Konkursu iznose 20 miliona dinara u bruto iznosu koji će biti isplaćeni potencijalnim korisnicima.

Odabrani projekti biće finansirani/sufinansirani sa najviše do milion dinara u bruto iznosu po projektu.

Pravo učešća na Javnom konkursu imaju udruženja, osnovana radi ostvarivanja opštekorisnog cilja), upisana u Registar Agencije za privredne registre:

*koji imaju sedište na teritoriji Republike Srbije;

*čiji se ciljevi, definisani statutom/osnivačkim aktom, ostvaruju u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja;

*imaju potrebne kapacitete za sprovođenje predloženog projekta.

Projekat se može realizovati u partnerstvu više udruženja, pri čemu je jedno nosilac i javlja se u ulozi podnosioca i potpisnika ugovora.

Prijave na Javni konkurs se podnose od 01. februara 2022. godine. Rok za podnošenje prijava je 28. februar 2022. godine.

Detaljnije informacije o konkursu mogu se dobiti na tel: 011/2641-073 (Milena Rašković) i 011/3616-278 (Jelena Maksimović).

Agroinfo.rs/agronews.rs

Raspisan javni konkurs za finansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede, obezbeđeno 20 miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema “Biosens” iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji u saradnji sa kompanijama Delta i “Mokrin haus”.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета