Raspisan javni poziv za podsticaje automatizacije u oblasti prehrambene industrije

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije raspisali su javni poziv podsticaja automatizacije u oblasti prehrambene industrije. Ukupno, za isplate u 2021. godini obezbeđeno je 300 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva privrede, javni poziv sprovodi se u skladu sa Uredbom o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije („Službeni glasnik RS“, broj 46/21), koju sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.
 
Prijave za dodelu sredstava, privredna društva dostavljaju Razvojnoj agenciji Srbije na propisanom obrascu prijave, koji se nalazi u prilogu poziva.
 
Prijavu mogu da dostave privredna društva koja obavljaju delatnost u oblasti prehrambene industrije, radi automatizacije postojećih kapaciteta sa ciljem unapređenja produktivnosti, povećanja broja domaćih kooperanata i povećanja korišćenja sirovina domaćeg porekla.
 
Obrazac prijave možete preuzeti OVDE

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Raspisan javni poziv za podsticaje automatizacije u oblasti prehrambene industrije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Bela Crkva raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bela Crkva za 2023. godinu.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Od danas, 15. aprila, svi zainteresovani pčelari mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na subvencije, kažu iz Uprave za agrarna plaćanja.

Savet za poljoprivredu u Lazarevcu danas raspisao je 21. marta Javni poziv za dodelu sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, a svi zainteresovani Lazarevčani se mogu javiti u roku od 20 dana od objavljivanja poziva.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede sa Upravom agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje vina u 2022. godini. Za ove namene je opredeljeno 41 milion dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета