Robne rezerve povećale otkupnu cenu kukuruza sa 19,5 na 22 dinara

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Republička direkcija za robne rezerve će izvršiti kupovinu do 23.181.818 kg merkantilnog kukuruza rod 2020. godine, domaćeg porekla, po ceni od 22,00 din/kg (u cenu uračunat PDV), uskladišteno u silosu ovlašćenog skladištara Direkcije. Prvobitno je bilo predviđeno da se otkupi do 26.153.846 kg po ceni od 19, 5 dinara.

Merkantilni kukuruz će se kupovati i od pravnih lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Pozivom je najpre bilo predviđeno da se kukuruz otkupljuje samo od fizičkih lica i ovlašćenih skldištara.

Maksimalna količina merkantilnog kukuruza koja se otkupljuje od pravnih lica je 1.000 tona.

Svi ostali uslovi iz Obaveštenja koji je objavljen dana 13.10.2020. godine, ostaju nepromenjeni.

Izvor:agrosmart.net

Robne rezerve povećale otkupnu cenu kukuruza sa 19,5 na 22 dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pre okopavanja kukuruza i pasulja moralo se obaviti neke predradnje kako bi alatke za takve radnje nilo u potpunosti spremno.

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da građani po pitanju prehrambene bezbednosti mogu da budu spokojni, jer je Vlada Srbije kroz robne rezerve obezbedila dovoljno osnovnih životnih namirnica, precizirajući da se u skladištima nalazi na stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11.000 tona šećera, 11.000 tona soli i 11.000 litara ulja.

Dve nedelje pred kraj kalendarske godine na robno berzanskom tržištu beleži se povećan obim prometa. Svi primarni poljoprivredni proizvodi nastavili su negativan cenovni trend iz prethodne nedelje.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета