RZS: Poskupljenje mineralnih đubriva za 37,8 odsto, hrane za životinje 28,6 odsto

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u trećem kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal 2020. godine, povećane su za 16,7 odsto, saopštio je RZS.

Posmatrano po grupama proizvoda u trećem kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal 2020, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama mineralna đubriva (37,8%) i hrana za životinje (28,6%).
 
Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi za isti period u proseku su povećane za 1,7 odsto.
 
Posmatrano po grupama proizvoda u trećem kvartalu 2021. godine, u odnosu na prethodni kvartal, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama mineralna đubriva (9,2%), mašine u poljoprivredi (4,8%) i održavanje objekata (4,4%), objavio je Republički zavod za statistiku.

Foto: agrosmart.netAgroinfo.rs

RZS: Poskupljenje mineralnih đubriva za 37,8 odsto, hrane za životinje 28,6 odsto

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na isti kvartal 2021. godine, povećane su za 28,7%, objavio je Republički zavod za statistiku.

Ponude za ranu kupovinu od proizvođača poljoprivrednih mašina počinju u avgustu i septembru. Međutim, ove godine proizvodnju poljomehanizacije prate problemi u lancima snabdevanja i dostupnosti komponenti s čime se bori i Fendt iz Marktoberdorfa, piše Frankfurter Allgemeine.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

Kraft Hajnc je, komentarišući nadolazeća povećanja cena, rekao da ona odražavaju troškove proizvodnje sa kojima se suočava cela industrija

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета