Sada i zvanično: Potpisan ugovor o prodaji Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je potpisalo ugovor o prodaji 92 odsto kapitala Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi, a novi vlasnik je kompanija Milenijum tim.

Većinsko vlasništvo pripada Milenijum timu i konzorcijumu u kojem je sedam direktora tog instituta, a kapital je prodat za oko 2,577 miliona evra., što je nešto više od početne cene koja je 25. novembra iznosila 2,576 miliona evra.

Na tom nadmetanju učestvovala je i lazarevačka firma Bauwesen koja je dala lošiju ponudu.

Stručna javnost osporavala je opravdanost ove privatizacije i Instituta u kome je zaposleno oko 300ljudi, odtoga 17 doktora nauka.

Prema pisanju medija, Milenijum tim, novi vlasnik Instituta za vodoprivredu je od države dobijao brojne unosne poslove – od gasifikacije, preko izgradnje Beograda na vodi, stanova za službe bezbednosti, pa do kupovine banja.

Agroinfo.rs

Sada i zvanično: Potpisan ugovor o prodaji Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Procenjena vrednost kapitala Instituta „Jaroslav Černi“ je 2,8 miliona evra, a početna cena dela koji se nudi na prodaju je oko 2,58 miliona evra.

Inicijativa 'Pravo na vodu' napominje da se privatizacijom Instituta neće rešiti nagomilani problemi, naprotiv, samo će se produbiti, jer će stručno znanje staviti u funkciju privatnog kapitala umesto javnog interesa.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета