Sedmi po redu Festival šumadijskih vina 12. i 13. juna

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Festival šumadijskih vina biće održan 12. i 13. juna u Topoli i ovo će biti sedma po redu ovakva manifestacija.

U cilju promocije kvaliteta vina koja se danas proizvode u Šumadiji, Udruženje vinara Šumadije je sredinom juna 2014. godine organizovalo 1. FESTIVAL ŠUMADIJSKIH VINA. To je bio jedini sajam u regionu na kome se izlažu vina samo jedne regije.

Zahvaljujući sadržaju festivala, reakcijama posetilaca, ali i ambicijama samih vinara udruženih u Udruženje vinara Šumadije, ova manifestacija je postala tradicionalna. Svake godine u isto vreme, drugog vikenda u junu,  u predivnom ambijentu Kraljevske vinarije podno Oplenca, Festival šumadijskih vina gostima pruža veoma bogat kulturno-umetnički progam sa mnoštvom raznovrsnog sadržaja.

Naročito se izdvaja izložba likovnih radova pod nazivom ”UMETNOST I VINO” koja svake godine pobere najbolje moguće kritike. Osim izložbe i degustacije najboljih šumadijskih vina, program obuhvata i stalnu postavku Muzeja vina i vinogradarstva u sklopu Kraljevske vinarije, književno-scenske nastupe umetnika… U muzičkom delu festivala nastupaju poznata imena srpske i svetske muzičke scene.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Sedmi po redu Festival šumadijskih vina 12. i 13. juna

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Festival „duvan“ čvaraka u Valjevu gastronomski događaj održava se svake godine u prvoj polovini oktobra i ispraćen je bogatim kulturno – umetničkim programom, na platou ispred Centra za kulturu Valjevo i kolubarskom keju.

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

U sredu popodne olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je delove opštine Topola kada je zasadima naneta velika šteta.

Trendu da Šumadija kao vinska regija postane sve poznatija na vinskoj mapi sveta najviše su doprineli vinari koji sve više ulažu u elaborate koji im donose zaštitu geografskog porekla.

U Aleksandrovcu će se 1. maja tradicionalno održati sajamska manifestacija "Festival vina 2022" i to u svečanoj sali Župskog dvora, u krugu fabrike Župljanjka.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета